EUROPSKA LIGA

Hajduku odličan ždrijeb, češki Slovan Liberec!

07.08.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Ždrijeb 'play-offa' Europske lige u Nyonu splitskom Hajduku donio je dva ogleda sa češkim Slovan Liberecom, a pritom su izbjegnuti Fenerbahče, Red Bull Salzburg, Lech, Rubin i Bordeaux. U Hajduku su naravno jako zadovoljni ždrijebom za kojeg kažu kako je 'protivnik po mjeri'

Hajduk može biti zadovoljan ždrijebom uoči posljednje prepreke u pretkolima Europske lige.Izvukao je češkog pobjednika Kupa, Slovan Liberec koji definitivno nije nepobjediv protivnik.

Splićani su ranije u petak ujutro saznali da su im potencijalni protivnici Red Bull Salzburg, Bordeaux, Fenerbahče, Slovan, Lech i Rubin. U toj grupi upravo se češki klub činio najboljim izborom: Bordeaux i Fener su vrlo jaki, Red Bull Salzburg i Rubin također bi bili jasni favoriti, a uz Lech uvijek dobiješ i gomilu gostujućih huligana.

Na kraju je Hajduk odlično prošao i u dva dvoboja potkraj kolovoza pokušat će po drugi put izboriti grupnu fazu Europske lige. Liberec je završio na tek 12. mjestu u češkoj ligi prošle sezone. Međutim, treba reći kako je Slovan aktualni je pobjednik češkog Kupa nakon što su u finalu svladali Jablonec boljim izvođenjem 11-eraca. To je Slovanu bio drugi put u klupskoj povijesti da osvajaju taj trofej (prvi naslov osvojen je 2000. godine). Uz dva kupa klub iz Libereca ima i tri titule nacionalnog prvaka (2002, 2006, 2012). Dodajmo kako je upravo osvajanjem Kupa Slovan izborio nastup u Europi ove sezone

Do 'play-offa' je stigao pobjedom protiv izraelskog Kiryata, a u prethodnim kolima bio je slobodan.

Prvi susret igra se u Češkoj 20. kolovoza, uzvrat za tjedan dana u Splitu.

Prvi suradnik trenera Damira Burića, Joško Španjić u reakciji nakon ždrijeba je kazao:

'Česi su protivnik po mjeri, iako u ovoj fazi natjecanja više nema slabog protivnika. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Slovan je lani bio tek 12. u prvenstvu, a u Europu su ušli kroz nacionalni kup i to naravno puno govori o njiima. Svakoga moramo shvatiti jako ozbiljno i to ćemo napraviti sa Slovanom. Dobro ćemo se pripremiti. Nećemo ih podcijeniti.'

Što se tiče Hajdukovih izgleda, Španjić je kazao:

'Sigurno je da ćemo imati težak posao, ali mi ćemo se za njih dobro pripremiti. To što igramo revaš u Splitu naša je prednost. Uz podršku navijača na Poljudu sigurno možemo odigrati jednu odličnu utakmicu. Važno je da u prvoj utakmici budemo maksimalno oprezni, da zabijemo gol jer će nam to otvoriti dobru poziciju za revanš', poručio je Španjić, prenose klupske web stranice.

391879,391858,391855,391418Tekstualni prijenos

- Hajduk će igrati protiv Slovana Libereca!
- izbjegao je i Kazan, koji će igrati protiv Rabotničkog
- Red Bull Sazburg također izbjegnut, igrat će protiv Dinama Minsk
- Hajduk neće igrati ni protiv Lecha koji je izvukao Videoton
- izbjegnut je Bordeaux koji će igrati protiv Kairata
- nabrzinu su izvučeni parovi prve dvije skupine klubova: Molde je izvukao Standard Liege, Vojvodina češku Viktoriju Plzen...sad slijedi Hajdukovo izvlačenje
- ždrijeb u Nyonu je počeo, Hajduk se nalazi u trećoj skupini klubova pa ćemo se još malo morati strpiti

-------------------------------

Hajduk je prolaskom Stromsgodseta došao na korak do ulaska u grupnu fazu Europske lige, no da bi se u njoj našao, bit će mu potrebno i malo sreće, jer nije u ulozi nositelja. Sreću zasad ima jer je Uefa već obavila predžrijeb i Splićani su izbjegli one najgore.

Uvodno razvrstavanje je Hajduku donijelo šest mogućih protivnika: Red Bull Salzburg, Fenerbahče, Bordeaux, Rubin Kazanj, Lech Poznan ili Slovan Liberec. Uz Splićane su među nenositeljima još i Rabotnički, Atromitos, Dinamo Minsk, Kairat i Videoton.

Dakle, sada je jasno da Hajduk ne može igrati protiv Borussije Dortmund, Athletic Bilbaa ili Southamptona, što bi bile 'nemoguće misije'. U ovom društvu najgori se čine Bordeaux i Fenerbahče, dok Red Bull Salzburg i ruski Rubin imaju svojih slabosti. Idealni protivnik bio bi ili poljski Lech ili češki Slovan protiv kojih se definitivno može igrati.

Ždrijeb Europske lige u Nyonu je na rasporedu u 13 sati.

Predždrijeb 'play-offa' Europske lige

1 Rubin Kazan (RUS)
2 FC Salzburg (AUT)
3 Fenerbahçe (TUR)
4 Girondins de Bordeaux (FRA)
5 Lech Poznań (POL)
6 Slovan Liberec (CZE)

7 Hajduk Split (CRO)
8 Atromitos (GRE)
9 Dinamo Minsk (BLR)
10 Videoton (HUN)
11 Rabotnicki (MLD)
12 Kairat Almaty (KAZ)