SIGURNO PREMA FINALU

Hajduku i Dinamu prve pobjede na Ramljaku

03.06.2010 u 20:42

Bionic
Reading

Prvog dana Memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak podmladak Hajduka i Dinama upisao je prve pobjede i tako istaknuo kandidaturu za nedjeljno finale

Program ovoga iznimno snažnog nogometnog natjecanja na zagrebačkom Maksimiru otvorili su Hajduk i kijevski Dinamo. Učenici Saše Glavaša poveli su golom Mića, a nakon odgovora Kijevljana konačnih 2:1 za Splićane postavio je predivnim slobodnim udarcem Mijo Caktaš.

Najvećeg konkurenta za finale Splićani će imati u lepršavoj momčadi Veillarreala. Španjolci, čiji su prethodnici oduševili i lani, svladali su s uvjerljivih 4:0 nizozemski AZ Alkmaar. Igraju lijepo za oko i mogli su zabiti još toliko pogodaka. Dojam je da su tek nešto tanji u obrani, ali Nizozemci nisu kapacitet koji je to znao iskoristiti.

U Dinamovoj skupini prvi su na travnjak izašli juniori moskovskog Lokomotiva i RB Salzburga, a Rusi su pokazali da su bolja momčad i slavili su sa 2:0. Lijepo razvijaju igru po bokovima i Dinamo će se u petak prilično teško nositi s njima.

Kako i priliči domaćinu, Dinamo je zatvorio dan. Nasuprot hrvatskim prvacima stao je juniorski prvak Portugala Nacional, a 'modri' su bili uvjerljivi i pobijedili sa 5:0. Mrežu gostiju prvi je zatresao Jurjević, uslijedio je pogodak glavom u režiji stopera Komorskog, da bi sjajno krilo Filip Vukić početkom drugog poluvremena udvostručio rezultat na 4:0. Točku na i stavio je Borna Tičić udarcem sa 20 metara.

Rezultatima i igrom organizatori su bili jako zadovoljni, ali u prvom planu bio je posjet na pomoćnom maksimirskom terenu. Okupilo se, naime, više od 1.000 gledatelja, što je apsolutni rekord turnira u dvobojima po skupinama, te dvostruko više navijača nego što je nedavno ispratilo proslavu seniorskog naslova prvaka. Zagrepčani su očito prepoznali kvalitetu i šarm Ramljaka, a igrači im to vraćaju s kamatama.