POLJUD SVE LJEPŠI

Hajdukovo novo ruho i stari problemi

19.07.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Poljud se šminka, nakon tartana uređuju se svečane lože i unutrašnjost stadiona. Istovremeno, unutar hodnika vrijeme je za analizu učinjenog u predsezoni

Od danas je Poljud bogatiji za nove fotelje koje će biti postavljene u ložama, a dodatno se šminka i unutrašnjost stadiona za potrebe atletskog Kupa kontinenata. Od uređivanja Poljuda najviše koristi imat će, naravno, hajdukovci kojima će nakon atletske priredbe ostati krasno uređen stadion.

Jedino je pitanje koliko to zaslužuju oni koji na njemu igraju.

U dvije utakmice uoči početka sezone, prijateljskom ogledu sa HSV-om (3:3) i poraza od 1:0 u Maksimiru u superkupu, lako bi se moglo zaključiti da Hajduk nije bolji u odnosu na prošlu sezonu. Barem kada je u pitanju defanzivni dio momčadi.

Ono što je primjetno je da Hajduk igra ofenzivnije, otvorenije te da traži priliku za dati gol. Najveći dobitnik u takvoj igri je probuđeni Anas Sharbini koji je konačno razigran i opasan, ali još uvijek ne i strijelac, što se od njega očekuje. Također, Hajduk je u postavu uveo nekoliko novih imena, prvenstveno mladoga Antu Režića koji je pokazao da se na njega može računati na desnom boku.

No, za razliku od pozitivnih stvari u koje se može ubrojiti stoperski dvojac Maloča – J. Buljat, nekoliko je minusa koje će Špaco Poklepović morati što prije ispraviti ukoliko želi kvalitetno ući u sezonu i boriti se za naslov. To se prije svega odnosi na realizaciju, koja je 'štekala' u oba ogleda. Dok se mladom Režiću, koji bilježi prve minute, može oprostiti što je promašio prazan gol, Anas mora početi zabijati.

U subotu Hajduk očekuje otvaranje HNL-a protiv Istre na Poljudu, a sportski direktor Ivica Kalinić zaputit će se u Bukurešt skautirati utakmicu tamošnjeg Dinama protiv moldavske Olimpije. Na Poljudu su razmišljali o odgodi utakmice s Osijekom, koja je na programu tri dana nakon ogleda u Bukureštu, no nisu se sjetili da od 2006. konačno više nema odgoda u HNL-u i da se voditelji natjecanja čvrsto drže propozicija kako bi se izbjegao nered.