OSOKOLJENI POGOCIMA

Hajdukovi sinjski alkari spremni za Istru i Šibenik

12.04.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Preokret Hajduka protiv Cibalije bio je u režiji dvojice mladih napadača 'bilih', Marija Tičinovića i Ante Vukušića. Obojica su sigurna u nastavak pobjedničkog niza te u osvajanje prvog trofeja sezone - nogometnog Kupa

Hajdukova mladost osigurala je bodove u utakmici s Cibalijom, sretni strijelci bili su Mario Tičinović i Ante Vukušić. Dvojica Sinjana, dvojica alkara zabila su 'u sridu'. Mariju Tičinoviću tek je 18 godina, no kaže da se više ne osjeća neiskusnim.

'Već dvije i pol godine sam s prvom momčadi, tako da se više ne osjećam mladim igračem. Tu sam, treniram i radim, a na treneru je da odlučuje tko će i koliko igrati', rekao je Tičinović, čije su nastupe kod Reje poremetile ozljede. Sad se malo pomalo vraća u igru.

Za razliku od njega, Vukušić je tek postao standardni prvotimac, no unatoč tome zabija redovito. I to odlučujuće golove.

'Ovo mi je tek prva prava sezona i nisam mogao ni sanjati da će se ovako razvijati. U proljetnom dijelu postigao sam već četiri gola', kazao je drugi Hajdukov Sinjanin Vukušić. Ne smeta mu što se svako malo špekulira da Hajduk mora pronaći rješenje za napad.

'Nemam komentara, to je na ljudima iz kluba i treneru. Oni odlučuju, a ja moram trenirati i nastaviti igrati kao dosad. Ovo je sezona u kojoj se moram izboriti za što bolju poziciju i minutažu.'

U srijedu stiže Istra, od Hajduka se očekuje nastavak niza dobrih rezultata.

'Trener je onaj koji odlučuje, ja sam spreman ući i s klupe', rekao je Tičinović.

'Ja očekujem da ću igrati od prve minute, daj bože da se ponovi utakmica iz proljeća koju smo pobijedili mojim pogotkom', dodao je Vukušić. Uvjeren je da će Hajduk do kraja sezone osigurati i drugo mjesto i osvojiti Kup, čime bi sezona bila spašena.

'Naravno da hoćemo', siguran je Tičinović.