TAMNA STRANA NOGOMETA

Hajdukovi 'navijači' glavna su vijest u regiji - kaos, nasilje, bijes i divljanje

04.04.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dobila je veliku pozornost i u medijima u regiji

Dinamo je prošao u finale slavljem na Poljudu 1:0, a nakon utakmice dogodile su se sramotne scene jer su Hajdukovi 'navijači' provalili na teren u želji da se obračunaju s Dinamovim nogometašima (možda i sa svojima) te navijačima.

Ponajviše zbog toga je ova utakmica postala glavna nogometna vijest i na portalima u zemljama iz susjedstva. U Srbiji B92 piše 'Skandal u Hrvatskoj: Torcida upala na teren, igrači pobjegli u tunel'. Dodaje se da je veći incident spriječila policija.

Kurir u svojem naslovu spominje 'Kaos na Poljudu, ružne scene obilaze Europu'. Naravno, o samoj utakmici se gotovo ništa ne piše, samo rezultat, a isti medij također ističe policiju koja je spriječila 'eskalaciju nasilja'.

Mondo opet piše o 'opsadnom stanju na Poljudu i Splitu', kako je interventna policija jurila navijače, a nogometaši bježali.

  • +51
Neredi Torcide na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

U BiH Dnevni Avaz osim izjava trenera napominje da je policija brzo reagirala i spriječila veliki sukob na stadionu, ali da se nasilje nastavilo na ulicama Splita.

Sportsport.ba donosi niz članaka te ističe bijes i divljanje Torcide, uništavanje stadiona, kao i nerede u gradu. No oni pišu i o junacima ovog dvoboja, Hajdukovom golmanu Ivanu Lučiću i Dinamovom napadaču Bruni Petkoviću.

Uglavnom mediji u svojim izvještajima spominju kaos, sramotu, divljaštvo, nasilje, bijes, riječi koje nikako ne bi trebale biti u sportskim vijestima. Nažalost, nogomet je opet završio u drugom planu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport