OBJAVLJENE KAZNE

Hajdukovi izgrednici Tudor i navijači dobro prošli

17.07.2013 u 14:16

  • +6

Zadar - Hajduk 1-5, 1. kolo MAXtv Prve lige

Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Bionic
Reading

Suci su na pet utakmica prvog kola MAXtv Prve lige pokazali 14 žutih te jedan crveni karton. I taj crveni nastao je kao posljedica dviju opomena zbog dva preoštra starta igrača Zadra Jure Jerbića na utakmici Zadar - Hajduk pa mu je sudac Strahonja u 59. minuti morao pokazati put u svlačionicu

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević zbog toga ga je kaznio po kriterijima uobičajenom kaznom, jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Na istoj utakmici dogodilo se i udaljenje trenera s klupe: trener Hajduka Igor Tudor ponovo je bio izuzetno nervozan tijekom utakmice pa je u nekoliko navrata izlazio iz tehničkog prostora zbog čega ga je 4. sudac nekoliko puta i upozoravao te vraćao nazad, a kako je nastavio s takvim ponašanjem, u 53. minuti sudac mu je pokazao put u svlačionicu. Da je sve stalo na tome, po kriteriju bi za prvo udaljenje s klupe dobio samo ukor.

Na žalost, prilikom izlaska s terena, uvrijedio je pomoćnog suca Premužaja ('Smradu jedan!') pa je od disciplinskog suca zaradio novčanu kaznu od 1.000 kuna.


Utakmicu Zadar - Hajduk je obilježilo i povremeno nesportsko ponašanje navijačke skupine Torcida koja nikako da prestane s unosom i upotrebom pirotehničkih sredstava na stadionima iako je to civilizirani svijet odbacio kao neprihvatljiv i opasan način navijanja zbog čega je Hajduk pod stalnim sankcijama disciplinskih organa HNS-a i UEFA-e.

Kako srećom nije bilo izravnog zaustavljanja igre od strane suca jer su vatrogasci vrlo spretno i brzo ubačene baklje iznosili s terena za igru, disciplinski sudac s obzirom da se radi o početku novog prvenstva nije donio odluku o kažnjavanju Zadra (kao organizatora) i Hajduka (odgovornost za ponašanje svojih navijača) već će ovakvo ponašanje uzeti u obzir u slučaju eventualno novih takvih prekršaja.

Zadar - Hajduk 1-5