debakl protiv maltežana

Hajdukov novi sramotni fijasko: Poraz koji je u rangu tri najveća u povijesti

18.07.2019 u 22:28

Bionic
Reading

Porazom od skromne momčadi Gzira United Hajduk se vratio lošim navikama ispadanja iz natjecanja od protivnika sa samo europskog dna...

Ništa od još jedne Hajdukove europske sezone. Još od 2010. godine splitski klub čeka na nastup u grupnoj fazi nekog od europskih nogometnih natjecanja, a ono četvrtfinale Kupa prvaka iz 1995. godine danas se čini kao da se dogodilo u nekom paralelnom svemiru.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Oreščaninova momčad gadno je zabrljala ovog ljeta. Protiv malteške Gzire United ispasti u 1. pretkolu Europske lige je sramotni fijasko, a još gore kad pobijediš 2:0 u prvom susretu u gostima pa zatim doživiš debakl na sjajno ispunjenom Poljudu.

Nažalost, ništa to nije novo za Splićane koji su u svojoj novijoj povijesti imali nekoliko sličnih blamaža. Najzvučnija je ona u 2. pretkolu Lige prvaka 2004. godine od poluamaterskog irskog Shelbournea, nakon čega je sljedeće sezone uslijedio pravi debakl protiv mađarskog Debrecena i poraz s ukupnih 8:0 od neuglednog protivnika.

U novije vrijeme Hajduk su izbacivale nešto uglednije momčadi poput Stoke Cityja, Maccabbija, Evertona, Dnjipra, Libereca i Steaue, ali 2013. dogodila se i gruzijska Dila Gori, klub koji kasnije nikad ništa nije napravio ni u svojoj zemlji, a kamoli u Europi.

Gzira United četvrti je veliki Hajdukov debakl od osamostaljenja Hrvatske, a takvi neuspjesi očito nisu slučajnost. U klubu će se morati dobro zamisliti kuda ga vode i može li se nešto promijeniti da Splićani u Europi napokon postanu barem solidan sudionik...