ODSTOJANJE OSTALO ISTO

Hajduk zaustavio crnu seriju, Dinamo rutinski

30.10.2010 u 18:43

Bionic
Reading

Odigrana su još četiri dvoboja 13. kola Prve HNL u kojemu su Dinamo i Hajduk pobjedama zadržali čelne pozicija na ljestvici, a Dinamo ostao četiri boda ispred svog velikog rivala. Zadar je svladao Split, Osijek i Varaždin su remizirali

INTER – DINAMO 0:3
Strijelci: Tonel 13, Sammir 68, Ibanez 90

Dinamo je gostovao u Zaprešiću i bez tegoba pobijedio s rutinskih 3:0. Mrežu domaćina pred 3.000 gledatelja načeo je Tonel nakon odbijanca svojim drugim golom sezone, a moglo je biti i drugačije da je Herceg umjesto grede pogodio mrežu nesigurnog Kelave.

Ovako je Dinamo rutinski odveo dvoboj u mirne vode. Najbolje prilike u prvom dijelu imali su Bišćan i Rukavina, a potvrda nove pobjede lidera prvenstva došla je u 68. minuti kada je Sammir izravno iz slobodnog udarca pogodio svoj deseti gol u prvenstvu, čime se izjednačio s Antom Vukušićem. Završni čin Dinamove pobjede pripao je Luisu Ibanezu koji često pokušava iz daljine. Ovoga puta lopta mu je idealno 'sjela' i mreža se skoro potrgala od siline udarca.

HAJDUK – HRV. DRAGOVOLJAC 2:1
Strijelci: Buljat 38, Tomasov 81/ Novak 60

Nakon Zorana Vulića u kupu i drugo dijete Hajduka na klupi protivnika skoro je zagorčalo život Splićanima. Ivan Pudar i njegovi Dragovoljci odigrali su odličnu utakmicu pod Marjanom, ali dva Zadranina u dresu Hajduka spasila su atmosferu pred 4.000 gledatelja, od čega je više od pola bilo navijača na sjeveru koji su slavili 60. rođendan Torcide.

Hajduk je poveo preko Jurice Buljata golom koji je graničio i s autogolom gostiju, ali Dragovoljac je vrlo dobro stajao na terenu i jednu od svojih prijetnji realizirao. U 60. minuti, baš kada je počinjala velika bakljada domaćih navijača izjednačio je rezultat i najavio iznenađenje. Ipak, Tomasov je bio priseban i s druge vratnice u gol pretvorio dodavanje Vukušića. Pudarov sastav više nije imao snage za preokret i Hajduk je nakon tri uzastopna poraza zaustavio putanju pada.

ZADAR – SPLIT 1:0
Strijelac: Mršić 90 (11m)

Najmanje sadržajan dvoboj odigran je u zadarskim Stanovima, gdje je gostovalo najugodnije iznenađenje prvenstva. Dvije prilike za Split propustio je Serdarušić, a sve do isteka dvoboja Zadar se mogao podičiti samo prilikom Mršića.

I tada je došla sudačka nadoknada u kojoj je Terkeš nakon jednog kontakta u protivničkih 16 metara pao i sudac je pokazao na bijelu točku. Gostujući vapaji ostali su bez efekta, Antonio Mršić je bio siguran izvođač za pobjedu Zadrana.

OSIJEK – VARAŽDIN 0:0

Dvoboj u Gradskom vrtu je završio bez golova, no oba sastava propustila su niz izglednih situacija i svi su teren napustili prilično nezadovoljni. I jedni i drugi su proteklih tjedana pokazali odličnu formu i potvrdili to tijekom večerašnjeg ogleda. Nastave li tako, trebali bi ostati u prvoligaškom društvu i nakon smanjenja lige na 12 klubova.