SUŠNO SPLITSKO LJETO

Hajduk traži prvu pobjedu u sezoni

14.08.2009 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon što su angažmanom braće Sharbini osnažili momčad, u Hajduku se okreću prvenstvenom ogledu s Interom na Poljudu (subota, 20 sati) od kojega očekuju - a što drugo, nego pobjedu. Rezultat koji u dosadašnjih pet dvoboja u novoj sezoni još nisu ostvarili. Dapače, izgubili su u posljednja tri dvoboja

Dok se struka bijelih još uvijek bori pronaći nasljednika treneru Ivici Kaliniću, koji je izašao iz bolnice, ali još uvijek mora paziti na svoje zdravstveno stanje, Joško Španjić priprema momčad za ogled s Interom.

Nakon tri odigrana kola, Hajduk je na 13. mjestu s jednim osvojenim bodom, dok je Inter ove sezone još uvijek neporažen i drži visoko treće mjesto na ljestvici HNL-a.

'Svjesni smo situacije, pobjeda nam je, nije to fraza, imperativ. Očekujem vrlo tešku utakmicu, ali i pobjedu. Moramo osvojiti tri boda pod svaku cijenu, pa čak i nauštrb kvalitete igre. Moramo se prikazati u borbenom, žestokom i agresivnom izdanju', rekao je pomoćni trener Joško Španjić, svjestan da Zaprešićani nakon sjajnog uvoda u sezonu s dosta optimizma dolaze u Split.

'To je njihovo pravo, učinit ćemo sve da ih demantiramo', zaključio je Španjić, koji neće moći računati na ozlijeđene Paraibu i Aračića te braću Sharbini koji pravo nastupa stječu tek u sljedećem kolu, kada Hajduk gostuje na njihovoj Kantridi.

'Vraćaju nam se Andrić i Rubil koji su normalno trenirali prošloga tjedna, no ne mogu vam reći sastav, ni sam još uvijek ne znam koji će igrači istrčati na teren', rekao je Španjić.