sjajna vijest za klub

Hajduk stvorio novog čudotvorca: Zvijezda je rođena na Rujevici!

02.12.2017 u 21:41

Bionic
Reading

Sjajno obranjenim kaznenim udarcem protiv Rijeke Karlo Letica potvrdio je da je veliki golmanski potencijal i mogao bi jednog dana nastaviti Hajdukov niz reprezentativnih 'jedinica'. No, trener Željko Kopić još ga neko vrijeme ne vidi kao svojeg glavnog vratara...

Mladi 20-godišnji golman rodom iz Omiša apsolutni je junak Hajduka ove subote, nakon što je prekrasnom obranom zaostavio penal Marija Gavranovića u 67. minuti i tako sačuvao prednost 2:1 svoje momčadi, a tim je rezultatom i završila utakmica.

  • +3
HT Prva liga, 18. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Bolje loše pucati penal pa da uđe, nego dobro, a da ti ga golman obrani,' izjavio je razočarani Gavranović nakon susreta, svjestan da ga je Letica sjajno pročitao.

Hajduk je nakon više od pet godina pobijedio Rijeku, a čini se ponovo i stvorio vrhunskog golmana. Naime, poslije Dražena Ladića isključivo golmani koji su prošli kroz splitski klub drže 'jedinicu' na golu naše reprezentacije, a niz kojeg je započeo Pletikosa, a nastavljaju Subašić i Kalinić mogao bi jednog dana produžiti i Karlo Letica.

Rijeka - Hajduk 1:2 (18. kolo 2017./18., 2.12.), sažetak Autor: YouTube

Nije dvoboj protiv Rijeke bio prva utakmica Letice u HT Prvoj ligi. Debitirao je veliki talent protiv Slavena 11. kolovoza, kada je skrenuo pozornost na sebe odličnom obranom u duelu '1 na 1' s Ivanovskim koja je trasirala put Hajduku do pobjede u toj utakmici.

Hajduk - Slaven 1:0 (5. kolo 2017./18., 11.8.), sažetak Autor: YouTube

Sada je ponovo Karlo bio čovjek odluke, a nova splitska zvijezda definitivno je rođena. No, iako je nakon utakmice priznao da se radi o velikom potencijalu, Željko Kopić nije htio isticati Leticu kao ključnog igrača na terenu, najzaslužnijeg za trijumf.

Trener Hajduka također je naglasio da unatoč svemu Dante Stipica ostaje prvi golman momčadi. No, bit će pod velikim pritiskom i nakon svake sljedeće pogreške navijači će kao i nogometna javnost tražiti povratak Letice među vratnice kojem očito ne treba mnogo prilika kako bi pokazao svoj izniman talent...