AKO SE TO DOGODI...

Hajduk spreman na najveći presedan u povijesti HR nogometa

15.03.2016 u 10:17

Bionic
Reading

Posljednjih prvenstvenih kola dosta je zamjerki na sudačke odluke. Jedna takva dogodila se u 27. kolu MAXtv Prve lige na utakmici Hajduk – Zagreb (1-0)

Trenutak odluke dogodio se u 48. minuti kada je sudac Strahonja pokazao na bijelu točku, a siguran realizator je bio Sušić. Sporno je ostalo je li uopće bilo kontakta između Hajdukovog Mujana i Zagrebovog Mudražije. U emisiji HRT-a 'Oko sokolovo' Mateo Beusan imao je jasan stav.

'Nakon pregledavanja ove snimke, iz čak tri kamere, iz tri kuta, nažalost ne mogu ustati u obranu suca koji je dosudio kazneni udarac za Hajduk, jer mi ni na jednoj snimci ne vidimo kontakt. Eventualno je mogao postojati mali kontakt na zemlji, koji mi ne vidimo, i mislim da to nije kontakt iz kojega se može dosuditi prekršaj za kazneni udarac', rekao je Beusan.

Oko situacije oglasio se i predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je spreman na presedan u hrvatskom nogometu.

'Neka se ponovi utakmica, ako se utvrdi da penala nije bilo. Neka urade presedan, zašto ne? Ta jedna greška neće skrenuti pozornost s ukupnog suđenja na sceni HNL-a i procjena sudačke komisije koja je ustvrdila kako je Hajduk cijele sezone imao dobro suđenje', rekao je Brbić za Dalmatinski portal.