NAJAVA DERBIJA

Hajduk preokretom slomio izvrsni Split

12.03.2011 u 22:03

Bionic
Reading

Gradskim derbijem Splita i Hajduka na Poljudu okončano je 21. kolo Prve HNL. Split je poveo i ostavio vrlo dobar dojam, ali Hajduk je preokretom slavio 3:1 (0:0) i zadržao distancu prije hrvatskog derbija idućeg vikenda na Maksimiru

U prvom dijelu Split je bio neupitno bolji sastav. Katalinićeva momčad se bolje postavila na terenu i potpuno onemogućila Hajdukove napadačke zamisli. Golubović je u 19. minuti zatresao stativu Subašića, igra je bila pred golom bijelih i činilo se da je pred brojnom Torcidom teška večer.

Taj je dojam dodatno nabujao u 52. minuti, kada je Hrvoje Vejić nespretno zahvatio loptu glavom i svladao svog vratara. Split je vodio i imao inicijativu, ali tada se Hajduk probudio te efikasno uzvratio.

Izjednačio je silovitim udarcem glavom kapetan Srđan Andrić sedam minuta kasnije i Hajduk je došao do daha. Blaga inicijativa crvenih nastavila se, a najviše mogu žaliti za 75. minutom, kada je sjajan šut Pehara odsjeo na gredi Subašićevog okvira gola. Da je to pogodio, Hajduk bi teško pronašao put do novog povratka.

Ovako, Poljud je eksplodirao od radosti u 81. minuti, kada je Ante Vukušić odmjerenim udarcem proslijedio Anasov ubačaj u mrežu, a točku na 'i' svoje dobre predstave u sučevoj je nadoknadi stavio Srđan Andrić, koji je lijepo pogodio iz slobodnog udarca.

Hajduk se vratio na pet bodova zaostatka za Dinamom uoči derbija iduće subote, a Ante Vukušić se nakon 12. pogotka osamio na vrhu ljestvice najboljih strijelaca lige.