BLIŽI SE DERBI

Hajduk pod vodstvom Dambrauskasa još nije primio gol od Dinama

18.04.2022 u 17:29

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo u srijedu na Poljudu igraju zaostalu utakmicu 9. kola HT Prve lige (19 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Podsjetimo, prvi derbi u aktualnoj sezoni odgođen je na zahtjev GNK Dinamo zbog nastupa u grupnoj fazi Europa lige.

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 59 bodova u trideset utakmica, odnosno sedam manje od trenutno vodećeg Dinama. Obje momčadi u petak su odigrale susrete 31. kola HT Prve lige te upisale pobjede. Hajduk je na Poljudu slavio protiv Gorice rezultatom 1:0, a Dinamo je na Maksimiru upisao 3:0 pobjedu protiv Istre 1961.

Trener Bijelih Valdas Dambrauskas u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na stopera Nikolu Katića koji je protiv Gorice dobio treći žuti karton.

Zanimljivo je da Hajduk pod vodstvom litavskog stručnjaka (preuzeo je momčad u studenom prošle godine), nije primio gol od Dinama. Prvi derbi odigran je u prosincu prošle godine na Maksimiru, a slavio je Hajduk s 2:0, golovima Marka Livaje i Emira Sahitija. Prije mjesec dana ove dvije momčadi suprotstavile su se na Poljudu, a utakmica je završila bez pogodaka.

Određeni su i suci susreta. Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Marjan Tomas iz Osijeka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.