POGLEDAJTE SVE POGOTKE

Hajduk napokon pronašao pobjedničku formulu za Goricu; Jairo briljirao, a kakav je tek gol zabio Juranović

18.08.2019 u 19:58

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu je Hajduk zasluženo svladao Goricu 3:0

Nogometaši Hajduka su uoči utakmice bili pod velikim pritiskom, iz Europe su ispali, a drugim porazom u nizu u prvenstvu već bi nakon pet kola imali osjetan bodovni zaostatak za vodećim Dinamom. Suparnik za vađenje bio je jedan od najgore mogućih, jer Goricu nisu svladali niti u jednom od četiri prošlosezonska sraza.

Ipak, trener Burić pronašao je pobjedničku formulu i Hajduk je četvrtim ligaškim trijumfom došao do bod zaostatka za 'modrima'.

Do prve prave prilike došao je Hajduk. U desetoj minuti Jairo je probio lijevu stranu, pronašao Edokua, ali je Kahlina zaustavio njegov pokušaj iz blizine.

Samo pet minuta kasnije mogla je do pogotka Gorica. Bio je to nesporazum Hamze i vratara Ljubića kod vraćanja lopte, no Dvorneković taj poklon nije iskoristio.

  • +4
Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 30. minuti zatresla se mreža i to ona gostujuća. Domaćin je odigrao brzu kontru, Hamza proigrao Jaira koji je pobjegao obrani Goričana te matirao nemoćnog Kahlinu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U završnici prvog poluvremena dogodila se gužva, došlo je do naguravanja što je rezultiralo žutim kartonima za Ndiayea, Steenvoordena, Dvornekovića i Caktaša. Žustro je bilo i u nastavku, a nije nedostajalo obećavajućih situacija s obje strane.

Kod Gorice pokušavali su Dvorneković i Zwolinski, a u redovima domaćeg sastava najraspoloženiji je bio Jairo koji je u 52. minuti na iskušenje opet stavio Kahlinu koji je upisao novu obranu.

U 59. minuti posao 'bilima' je olakšao Ndiayje koji je zbog prekršaja na Nejašmiću dobio drugi žuti karton.

Brojčanu nadmoć Hajduk je naplatio vrlo brzo, već u 67. minuti. Caktaš je izbacio samog Eduoka koji je krenuo u svoj karakteristični trk. Pucao je, Kahlina obranio, a na odbijenu loptu je dotrčao Jairo i zabio svoj drugi gol.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Dvije minute kasnije postalo je jasno da bodovi ostaju na Poljudu. Juranović je primio loptu, sjurio se prema golu, driblingom se oslobodio pratnje i sjajno pogodio suprotni kut Kahlinina gola,a to je bio i konačan rezultat.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Hajduk je sada drugi na ljestvici sa 12 bodova, jednim manje od vodećeg Dinama, a tri više uz utakmicu više od treće Rijeke, dok je Gorica peta sa sedam bodova, koliko ima i četvrti Osijek koji ima utakmicu manje.

Na stadionu Poljud sudio je Vidulin iz Kanfanara.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Gorica3:0
Rijeka-Osijek1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Hajduk540112
3.Rijeka531110
4.Osijek52218
5.Gorica52127
6.Istra 196152036
7.Slaven Belupo52036
8.Lokomotiva51134
9.Inter Zaprešić50232
10.Varaždin50232

Sljedeće utakmice

24.8.Slaven Belupo-Varaždin
24.8.Inter Zaprešić-Lokomotiva
25.8.Gorica-Istra 1961
25.8.Osijek-Hajduk
30.8.Lokomotiva-Slaven Belupo