hrvatski nogometni kup

Hajduk na Poljudu u polufinalu Kupa dočekuje Goricu; evo gdje možete gledati novu 'povijesnu' utakmicu 'bilih'

02.03.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka i Gorice danas igraju polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (srijeda, 2. ožujka, 17.30 sati, HNTV, MAXtv). 'Bili' u ovaj susret ulaze uzdrmani nakon domaćeg 3:1 poraza od Rijeke, dok je Gorica u još lošijem stanju, nanizala je čak šest poraza. No, ovo je Kup i sve je moguće!

Punih šest godina Hajduk na Poljudu nije bio domaćin nekoj od utakmica u Kupu. Posljednju su 'bili' odigrali 16. ožujka 2016. godine protiv Dinama i izgubili 2:0. Sad imaju 'povijesnu priliku' jer će u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa od 17.30 sati (HNTV, MAXtv) na Poljudu ugostiti Goricu.

Na to koliko dugo Hajduk čeka trofej navijači 'bilih' ne žele ni pomišljati. Na bilo kakav trofej čekaju devet godina, još 2013. godine posljednji su put osvojili Kup, a prvenstvo sad već pradavne - 2005. godine. Pritisak uoči polufinala Kupa s Goricom je još i veći ako se zna da će se finale igrati na Poljudu.

'Čeka nas važna utakmica, iako, za Hajduk je svaka sljedeća najvažnija utakmica, a ovo je polufinale Kupa', rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas te dodao:

'Privilegija je igrati 'povijesne' utakmice. Klub se bori za nešto i jedan poraz od Rijeke nam ništa neće promijeniti, nastavljamo u istom ritmu. U četiri mjeseca smo izgubili jednom i zašto ne bi bili samopouzdani. Velike momčadi ne gube dva puta za redom.'

No, pritisak je sigurno velik na sve u klubu, posebno igrače...

'Ne razmišljam o tome kako ćemo ući u finale, nego kako ćemo odigrati utakmicu. A što se tiče zaštite od pritiska, postoje limiti što mi možemo, a što ne. Zato su igrači profesionalci, ne samo da igraju najbolje što mogu, nego da budu mirni i koncentrirani. Imamo individualne razgovore s njima, znamo što treba napraviti...', kazao je Dambrauskas te otkrio kako su njegovi igrači spremni na sve, pa i ako utakmica dođe do penala:

  • +15
Gorica - Hajduk (22. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sve treniramo, pa tako i taj segment. Spremamo se za svaki scenario, ali se nadam da nam neće trebati.'

Osvrnuo se Dambrauskas i na Goricu jer je baš na klupi momčadi iz Velike Gorice započeo svoj trenerski put u Hrvatskoj. I da, baš je ta ista Gorica u posljednje dvije sezone izbacivala Hajduk iz Kupa...

'Kup je Kup, nema favorita, sve se može dogoditi. Igrao sam puno utakmica, znam kako to ide. Gorica je jaka momčad, imaju kvalitetu u svim segmentima, oni su opasni i za njih je ovo utakmica sezone, nemaju što izgubiti, Kup im daje priliku da završe sezonu u pozitivnom. Onil će sigurno odigrati najbolju utakmicu. Mi isto želimo odigrati najbolju utakmicu i pobijediti', zaključio je trener Hajduka Dambrauskas.

  • +11
NK Lokomotiva - NK Gorica, HT Prva liga, 26.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

A trener Gorice Krunoslav Rendulić u vrlo je teškom položaju, njegova je momčad nanizala čak šest poraza uz katastrofalnu gol-razliku 5-15! Da stvar bude još i gora, Gorica je u posljednje četiri utakmice zabila samo dva gola, a prije točno mjesec dana na svom je terenu stradala baš od Hajduka i to 4:0.

'Nećemo bježati od činjenice da je Hajduk favorit. Nama je to utakmica sezone jer možemo zabilježiti prvi i povijesni ulazak u finale Kupa. Nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe da iznenadimo Hajduk i uđemo u finale', rekao je Rendulić pa dodao:

'Hajduk ima kvalitetu, ali imamo ju i mi. Idemo se nadigravati u Split i zanima nas samo pobjeda. Naravno da imamo respekt prema Hajduku, međutim, ne treba se ničega plašiti već pokušati napraviti sve za pobjedu, Očekuje se pun Poljud, psihološka priprema je važna. Rekao bih da je to za Splićane dvosjekli mač u slučaju da im stvari krenu u pogrešnom smjeru. Nadam se da ćemo dobro parirati, zabiti gol na vrijeme i da ćemo prisiliti publiku da bude kontra njih.'