ZAPOČINJE KRIŽANJE

Hajduk kreće u čišćenje igračkog kadra

22.12.2009 u 21:03

Bionic
Reading

Premda se trener Reja i većina igrača odmaraju daleko od Poljuda, u srijedu će na Poljudu biti itekako zanimljivo. Prije svega jer će Hajduk u srijedu saznati protivnika u polufinalu Kupa i ako to ne bude Dinamo, veliki su izgledi da bijeli plasmanom u finale spase sezonu. Ne manje važno, u srijedu će u 13 sati zasjedati NO kluba koji bi trebao odrediti smjernice budućeg izgleda prve momčadi

Jasno je da bijeli ne mogu funkcionirati sa 58 igrača i NO će ne samo podvući crtu ispod jesenskog dijela sezone, nego će morati amenovati popis igrača koji su sastavili Reja i Šurjak. Razlika između aktualnih 58 prvotimaca i 25, koliko ih je Reja najavio voditi na pripreme u Španjolsku, veliko je opterećenje koje će Šurjak morati raščistiti kako bi stvorio povoljnu atmosferu u svlačionici, no isto tako kako bi rasteretio klupsku blagajnu koja stenje pod tolikim opterećenjem.

Jednog dijela prvotimaca lako se riješiti, riječ je o mladima koji žele na kaljenje u druge sredine. No problem je s onima prestarima koji u pravilu imaju najveća primanja i koji iz Hajduka nemaju ni kamo, niti bi ih netko tako skupo plaćao za ono što pružaju. Upravo rješavanje njihovih slučajeva glavno je pitanje kojim će se Šurjak baviti do odlaska na pripreme u Španjolsku, a nadzorni odbor mu mora dati smjernice i odriješene ruke da to na koncu i provede u djelo.

Čak je i najveći pojedinačni dioničar Jako Andabak najavio kako će Hajduk ubuduće morati sam proizvesti 80 posto igrača za seniore u omladinskom pogonu. Jasno je da se bijeli okreću sami sebi, no pitanje je kako raščistiti višak skupih igrača u seniorskoj svlačionici i tako osloboditi i mjesto u svlačionici i novac za mlade koji dolaze.