KAKO TO ZAUSTAVITI?

Hajduk kažnjen zatvaranjem Sjevera, debelom novčanom kaznom, ali to još nije sve...

04.04.2019 u 16:33

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku po prijavi službenih osoba s utakmice 22. kola HT Prve lige Hajduk - Gorica

Nakon prikupljenih dodatnih očitovanja i dokaza u disciplinskom postupku od strane svih službi uključenih u organizaciju utakmice vezano na isticanje transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini te paljenja 18 pirotehničkih naprava tijekom utakmice Hajduk - Gorica, čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 60.000 kuna.

Inače, transparent s neprihvatljivim sadržajem ima natpis 'Maksovi mesari', a ovo je drugi puta da se zbog toga zatvara sjeverna tribina Poljuda.

Hajduk tako zbog Torcide konstantno plaća masne novčane kazne, a to još nije sve, jer nova takva kazna splitski klub očekuje i poslije derbija s Dinamom zbog paljenja i bacanja baklji i pirotehničkih sredstava.

  • +6
Navijači na utakmici Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL
  • +18
Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX