bolje je, ali

Hajduk je slavio u gostima kod Osijeka, ali trener Ivan Leko je zabrinut: Teško nam je, patimo...

12.03.2023 u 21:09

Bionic
Reading

'Bili' su slavili u derbiju 25. kola SuperSport HNL-a, u Gradskom vrtu su pobijedili Osijek 2:0, no trener Ivan Leko i dalje ima velikih problema

'Poklopilo se da smo u deset dana dva puta pobijedili na gostovanju koje je, otkad znam za sebe, teško za Hajduk', kazao je trener Hajduka Ivan Leko nakon što su 'bili' slavili 2:0 u Gradskom vrtu.

'Skoncentrirali smo se i mislili na nogomet. Jako sam ponosan kako smo odigrali u svim aspektima. Pobjeda je zaslužena, a mogla je biti i veća', kazao je Leko pod čijim vodstvom Hajduk prvi put nije primio gol:

'Nije lako igrati obranu kad u svakoj utakmici mijenjate dva tri igrača, različite sisteme. I veće momčadi imaju problem s time. Mi smo u tom momentu, teško nam je, patimo, ali odigrali smo dobru obrambenu partiju. S time da su nekoliko momaka koji su ofenzivni igrači odigrali obranu na jako visokom nivou. Htio bih posebno izdvojiti Krovinovića koji je jako dobro odigrao u toj fazi.'

  • +27
Osijek - Hajduk, SuperSport HNL, 12.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Istaknuo je Leko još jednog svog igrača...

'Yassine Benrahou... Bilo mi je žao kad sam pričao s njim jer smo ga doveli da igra 'desetku', a situacija se nikako nije otvorila da on krene na toj poziciji. Nadam se da će ova utakmica biti prekretnica za sljedeće tjedne. Posebno mi je drago radi njega jer dobro trenira, svaki put kad je ušao je donio nešto, po meni je on danas bio 'match winner', kaže Leko te dodaje:

'Svi mi želimo velika imena, ali mi u ovom trenutku kao klub nažalost nismo u situaciji da ih dovodimo. Ti igrači koštaju. Koliko para, toliko muzike, rekao bih. On je u jednoj velikoj utakmici pokazao da nije mekan, da je karakter, da zna nogomet, izborio je penal, izveo korner kod drugog gola, pokazao je da na njega možemo računati.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduku u sljedećem kolu na Poljud stiže Slaven Belupo.

'Nama su misli već u toj utakmici, to je test da vidimo u kakvoj smo situaciji. Svaka utakmica je 50:50, moramo iskoristiti svaki dan i moment da pokušamo biti bolji. Znam da to često ne izgleda tako kad se vide naše loše partije, misli se da nitko ništa ne radi. Ali kad vidim sreću i osmijehe u svlačionici i ljudi koji su oko njih, jako sam ponosan', zaključio je Leko.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.