sprema se veliki transfer

Hajduk ga je odbacio, a on je postao jedan od najboljih vratara HT Prve lige i sada se za njega otimaju europski velikani

30.05.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Vratar Lokomotive Ivo Grbić našao se na meti Anderlechta, Freiburga i Schalkea

Hrvatski Telekom Prva liga može se pohvaliti sjajnim golmanima. Naravno, listu predvodi prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković, ali tu su i Josip Posavec, Ivica Ivušić, Ivo Pandur, Kristijan Kahlina i Ivo Grbić. Upravo je ovaj posljednji došao pod svijetla reflektora na nogometnom tržištu.

Grbić je u ljeto 2018. godine stigao iz Hajduka u Lokomotivu. Splićani mu nisu davali priliku koju zaslužuje dok je u Lokomotivi ubrzo postao prvi vratar i pokazao svu raskoš svojeg talenta. Koliko dobro brani pokazuje i pretpoziv za turnir u Kataru koji mu je poslao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Grbić ima tek 24 godine i pred njim je izgleda velika karijere. S U21 reprezentacijom je bio na Euru u San Marinu, a nastavi li ovako i pozivi A reprezentacije bit će sve češći. Zato ni ne čudi veliki interes europskih klubova za njega. Tri kluba prednjače u utrci za Grbićem, a jedan se posebno ističe.

Grbića žele Anderlecht, Freiburg i Schalke 04 koji je možda i najrealnija opcija. Anderlecht je u velikim financijskim problemima i upravo ih to koči u realizaciji ovog posla, dok je Schalke u potrazi za novim golmanom. Njihov dosadašnji prvi vratar Alexander Nübel odlazi u Bayern s kojim je već sve dogovorio, a njegov transfer mogao bi Grbiću promijeniti život, pišu Sportske novosti.

Schalke razmišlja o tome da dovede Alexandera Schwolowa iz Freiburga i u tom slučaju bi Freiburg kupio Grbića kao idealnu zamjenu. S druge strane, Schalke se navodno dvoumi između Schwolowa i Grbića, a prema dijelu medija su čak i skloniji vrataru Lokomotive. U svakom slučaju, izgleda da je budućnost svijetla u Grbićevom slučaju.

Idući tjedan se vraća HT Prva liga, a dok čekamo povratak hrvatskog nogometa, pogledajte najbolje akcije i golove iz prvog dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.