kriza golgetera

Hajduk ga čeka, a Marko Livaja se 'odrekao' golova u korizmi; trener Bijelih svoje je rekao uoči najvećeg derbija protiv Dinama, ali...

16.04.2022 u 16:04

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Hajduka u utakmici 31. kola HT Prve lige s minimalnih 1:0 nadigrali Goricu, opet je glavna tema postao hrvatski reprezentativac Marko Livaja. Razlog su ključne utakmice koje čekaju Hajduk, a prva je na rasporedu ove srijede od 19 sati kada na Poljud dolazi Dinamo (Arenasport 3, MAXtv)

Ove sezone 28-godišnji napadač Hajduka Marko Livaja zabio je 22 gola u HT Prvoj ligi i usprkos tome što nije zabio gol na posljednjih šest utakmica, još uvijek je na vrhu ljestvice strijelaca.

No, kako i zašto je Livaja prestao zabijati golove nikome nije jasno. U svih šest utakmica (Istra, Dinamo, Lokomotiva, Osijek, Šibenik i Gorica) u igri je bio maksimalnih 90 minuta i imao je puno prigoda za gol, ali lopta neće u mrežu. Na tih šest utakmica Livaja je upisao dvije asistencije (Lokomotiva i Šibenik), ali svakom navijaču Hajduka je jasno kako će teško do titule prvaka ako Livaja ne proradi. Uostalom, kako izgleda igra Hajduka najbolje govore zvižduci navijača na posljednje dvije utakmice.

A svi se sjećaju kako je to spomenute krize Livaja zabijao kao na traci! Bio je apsolutno prvo ime HT Prve lige, a proglašen je i najboljim nogometašem za 2021. godinu i izboru tportala 'Kapetamni biraju'. Bolje nije moglo!

Marko Livaja golovi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

A prvi pravi test je već u srijedu 20. travnja kada Hajduk na Poljudu igra zaostalu utakmicu 9. kola protiv Dinama (Arenasport, MAXtv). Pobjeda je imperativ, ali…

Nakon ne baš uvjerljivih izdanja protiv Šibenika i Gorice jasno je kako takvom igrom teško mogu do pobjede i jako, jako važna tri boda u najvećem hrvatskom derbiju.

'Najvažnija su tri boda. Napravili smo sami sebe nervoznima do kraja utakmice, a nije trebalo... Da smo pola šansi iskoristili riješili bismo pitanje pobjednika puno ranije. Nismo Gorici dali nijednu pravu priliku. Znate kako to ide, važna je utakmica, a imamo ih tri u tjedan dana, onda je u glavama igrača samo misao da osvojimo sva tri boda. To je teret', kazao je nakon minimalne pobjede nad Goricom Hajdukov trener Valdas Dambrauskas koji do srijede mora pronaći pravu formulu kako do pobjede protiv Dinama koja bi ih ostavila u utrci za titulom prvaka koju Hajduk čeka od 2005. godine. Punih 17 godina!

'Naravno da imamo snage za to i da idemo po pobjedu u srijedu. Znamo što pobjeda znači za navijače, za sve nas u svlačionici i baš sve ćemo napraviti za pobjedu u srijedu', dodao je Dambrauskas koji o krizi Livaje nije rekao niti riječi.

Kada je o Livaji riječ zanimljivo kako tijekom korizme nije zabio niti jedan gol, a dobra vijest za navijače Hajduka jest – kako je korizma završila. Ispalo je simpatično, ali ispada kako se Livaja odrekao golova za vrijeme korizme, ali usprkos tome ipak na tih šest utakmica Hajduk nije izgubio. Tri puta su pobijedili, a tri puta su igrali neriješeno uključujući derbije protiv Dinama (kod kuće) i Osijeka (u gostima). A do kraja prvenstva je još puno bodova u igri te dvije utakmice protiv Dinama. A čeka ih 26. svibnja i finale SuperSport hrvatskog nogometnog kupa i to na Poljudu protiv Rijeke.

Protiv Dinama je pogodio gredu, imao je još nekoliko odličnih prilika.

Hajduk - Dinamo (Livaja greda, 59) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Nema sumnje kako se svi navijači Hajduka, te naravno trener Dambrauskas, nadaju uskrsnuću Livajine forme jer i posljednji gol u domaćem prvenstvu zabio je u Jadranskom derbiju protiv Rijeke 26. veljače (poraz na Poljudu 1:3).

  • +9
Hajduk - Gorica (31. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX