ht prva liga - 4. kolo

Hajduk dolazi na stadion na kojem još ni jednom nije pobijedio, dok trener Gorice želi još jednom srušiti svoj bivši klub

07.08.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Ove subote igraju se dvije utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, a riječ je o dvobojima 4. kola, između Slaven Belupa i Šibenika (18.55 sati, Arenasport 1, MAXtv), te Gorice i Hajduka (21 sat, Arenasport 3, MAXtv)

S obzirom na to da su zbog europskih obveza svoje utakmice ovog kola odgodili i nogometaši Dinama (op.a. protiv Istre) i Rijeke (op.a. protiv Lokomotive), epitet derbija kola pripao je okršaju Gorice i Hajduka.

Naime, svi znamo što splitski klub predstavlja u hrvatskom nogometu, no činjenica da Splićani još ni jednom nisu slavili u Velikoj Gorici, jasno sugerira da ni ove subote Majstoru s mora neće biti jednostavno. Dvoboj u Velikoj Gorici počinje u 21 sat, uz prijenos na Arenasportu 3 (MAXtv).

Tim prije što momčad Jensa Gustafssona ne pruža partije kakve bi se od nje očekivale.

'Imali smo ovaj tjedan više vremena nego prije Šibenika, a to nam je trebalo. Ovo vrijeme između dvije utakmice nam je koristilo. Iskoristili smo ga na dobar način i gledamo prema Gorici. Sigurno je da oni nakon dvije pobjede u ovu utakmicu ulaze puni samopouzdanja. Malo su promijenili način igre. Vrlo su dobri u kontranapadima. Imaju nekoliko kvalitetnih individualaca, pogotovo na lijevoj strani. Ali, fokusirani smo na sebe i ono što mi možemo napraviti', najavio je trener Bijelih.

Hajduk u ovu utakmicu ulazi bez trojice standardnih igrača. Lovre Kalinić, Samuel Eduok i Mario Vušković zbog ozljeda neće nastupiti.

Samuel Eduok je bio strijelac za pobjedu u prošlom kolu, a Mario Vušković obično je standardan u obrani, no obojicu je ozljeda udaljila od ovog prvenstvenog ogleda. Josip Posavec zamijenit će Lovru Kalinića.

  • +5
Hajduk - Šibenik, 3. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Lovre Kalinić nije spreman. Odradio je rehabilitaciju nakon Šibenika. Žrtvovao se za momčad protiv Tobola i Šibenika. Potreban mu je odmor, vjerojatno će biti spreman za iduću utakmicu. Svi znaju koliko je Lovre važan za Hajduk. Vratit će se jači. Branit će Posavec', rekao je Gustafsson.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Trener Gorice Krunoslav Rendulić, koji je kao trener Šibenika već pobijedio Hajduk, najavljuje pobjedu protiv svojeg bivšeg kluba iz igračkih dana.

'Sigurno da će Hajduk doći ovdje igrati otvoreno, po bodove, rekao bih da im je napad bolji dio momčadi. Međutim, naša računica je jasna, moramo prikazati dobru momčadsku igru kao i do sada. Mi svaku utakmicu idemo po tri boda i tako će biti u subotu, nema izuzetaka', rekao je trener Gorice u najavi dvoboja.

'Hajduk je doživio ogromne promjene u sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Po meni je to sasvim jedna nova momčad, kojoj će još sigurno trebati još vremena da 'klikne'. Hajduk je skup odličnih individualaca, ali teško je da preko noći sve funkcionira. Mi imamo mlade igrače željne dokazivanja i sigurno da ćemo sutra pokazati borbenost, želju i htijenje i pokušati pomrsiti planove Hajduku', riječi su igrača Gorice Matije Dvornekovića.

  • +5
Istra 1961 - Gorica, 3. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL