NASLJEDNIK SLOVENCA

Hajduk dobio novog trenera; na klupu stigao Španjolac Joan Carrillo!

05.12.2016 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon što je slovenski stručnjak Marijan Pušnik dobio otkaz čelni ljudi Hajduka bacili su se u potragu za novim trenerom i pronašli su ga u Španjolskoj. Riječ je o 48-godišnjem Kataloncu Joanu Carrillu, treneru koji je najveći uspjeh postigao s mađarskim Videotonom koji je vodio do titule državnog prvaka u sezoni 2014/15.

U ponedjeljak ujutro iz Hajduka su javili kako će se u 10:30 sati u Bijelom salonu poljudskog stadiona održati konferencija za medije. Iako tema konfrenecije nije najavljena bilo je odmah jasno kako se radi o novom treneru, Kataloncu skromnog trenerskog iskustva Joanu Carrillu,  koji je još u ljeto 2015. bio jedan od kandididata za prvog trenera da bi se čelnici splitskog kluba na koncu odlučili za domaće i jeftinije rješenje tj. Damira Burića. Podsjetimo kako su Burić te naravno Pušnik naplatili svoj odlazak iz Hajduka...

U 10:30 započela je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener Hajduka, koji će nakon Slovenca Pušnika opet biti stranac!

'Joan Carrillo novi je trener Hajduka!', objavio je Hajduk na društvenim mrežama nakon čega su počeli stizati komentari navijača kako 'nikad nisu čuli za njega'...

Prvi je riječ uzeo predsjednik Hajduka Ivan Kos:

'Idemo u nove pobjede s novim trenerom. Hvala mu što se odlučio doći i prihvatiti izazov u ovom nezgodnom trenutku z aklub. Želim mu puno uspjeha u radu', kazao je Kos.

'Ponosan sam što sam stigao u klub s velikom poviješću kao što je Hajduk i mišljenja sam kako je ovo najbolja momčad u Hrvatskoj. Jako dobro znam koji je cilj kluba, znam koje su vrijednosti prve momčadi, a isto tako znam i koji je utjecaj Hajduka kao kluba te kakva je povezanost postoji s navijačima. Jako dobro znam kako mogu unaprijediti momčad i ostvariti zacrtane ciljeve', kazao je između ostalog novi trener Hajduka Carrillo

Važno je napomenuti kako je Carrillo bez posla nakon što se nije najbolje snašao na klupi španjolskog drugoligaša Almerije. Bez posla je oko godinu dana i nema sumnje kako je željan novih izazova što je i potvrdio na predstavljanju u Bijelom salonu poljudskog stadiona.

Joan Carrillo rođen je 8. rujna 1968. godine, a trenersku karijeru započeo je u omladinskoj školi Espanyola gdje je poslije radio kao pomoćni trener Mauriciju Pochettinu, sadašnjem treneru Tottenhama. Kao pomoćni trener radio je i u Videotonu kojeg je kasnije i samostalno preuzeo.

Carrilo se aktivno bavio nogometom, a nastupao je za Gironu, Andorru, Espanyol B, Poli Ejido, Palamos i Vilassar Mar.

Trener Carrillo momčad preuzima danas i premijerni nastup imat će već u subotu u 15 sati u Vinkovcima protiv Cibalije.