'DA' ZA 13 KLUBOVA

Hajduk dobio licencu, ali Europu igra u Dugopolju!?

20.05.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza sa 19. svibnja završio je postupak licenciranja klubova za natjecanje u MAXtv Prvoj ligi u prvenstvu 2014./15

Prema službenoj obavijesti koju je Odjel dostavio u Udrugu Prve HNL, licence za nastup u MAXtv Prvoj ligi dobilo je ukupno 13 klubova.

Uz šest klubova koji su dobili licence za MAXtv prvu ligu još u prvom stupnju završenom 22. travnja (Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo, Rijeka i drugoligaš Inter-Zaprešić), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još sedam licenci među kojima su Cibalia, Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Osijek, Split, Zadar i Zagreb.

Licence za UEFA dobili su svi klubovi koji su ostvarenim rezultatima i izborili pravo sudjelovanja u UEFA natjecanjima: Dinamo, Rijeka, Hajduk, i Split, a uz njih licence za UEFA imaju i Lokomotiva, Inter-Zaprešić, Slaven Belupo i Zagreb.

HNK Hajduk još nije uspio pribaviti sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica u novom prvenstvu na stadionu Poljud pa je licence za UEFA natjecanje i Prvu ligu dobio uz uvjet korištenja alternativnog stadiona SC Hrvatskih vitezova u Dugopolju.

U istoj situaciji bio bi i Hrvatski Dragovoljac da je ostao u Prvoj ligi jer bi svoje prvoligaške utakmice morao igrati na stadionu u Maksimiru.

Licence za Drugu HNL u idućem prvenstvu dobio je sveukupno 21 klub,a  o svemu više pročitajte OVDJE