TORCIDA JEDNOGLASNA

Hajduk će prije osvojiti Europu nego prvenstvo

16.07.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Svoj prvi ovogodišnji europski susret Hajduk će ovog četvrtka odigrati protiv makedonskog Turnova pred praznim Poljudom, kao rezultat kazne UEFA-e, no navijači su ipak pronašli način kako pomoći svome klubu: osim što već dva tjedna prikupljaju novac u akciji 'Torcida za Hajduk', organizirat će i zajedničko gledanje utakmice te sav prihod donirati Hajduku

Na igralištu u Vukovarskoj ulici, gdje se tijekom cijelog srpnja održava najveći ljetni malonogometni turnir u Hrvatskoj, Torcida kup, bit će postavljeno veliko platno na kojemu će se pratiti prijenos s Poljuda. Cijena ulaznice jest 20 kuna.

Hajdukovi navijači ovog tjedna odnijeli su još jednu malu pobjedu: nakon što je pivovara Carlsberg objavila da je 1. srpnja istekao ugovor po kojemu od svake prodane litre njihovog Hajdučkog piva jedna kuna odlazi splitskom klubu, preko foruma i društvenih mreža promptno je organiziran bojkot njihovih proizvoda. Reakcija je bila nevjerojatno brza: istog dana objavljeno je da se akcija 'kuna za Hajduk' produljuje do 1. rujna, pa se Hajdučko pivo nastavilo piti u Dalmaciji - barem do kraja ljeta.

Sama Torcida je, inače, podsjetila da je njena akcija prikupljanja novca za donaciju klubu ušla u posljednji tjedan, pa britko i emotivno pozvala sve Hajdukove navijače da se priključe i uplate barem 30 kuna - i to na Torcida kupu, u podružnicama ove navijačke udruge, kao i u svim poslovnicama Splitske banke. Njihovo priopćenje, u kojemu se dotiču i odnosa Dinama i Rijeke, slučaja Mamićevog direktora Lokomotive Božidara Šikića i moguće prodaje kluba, prenosimo u cijelosti:


Naš Hajduk nas je oduševio svojom prvom utakmicom u Zadru, a ovi igrači su samo potvrdili ono što mi već znamo. Hajduk ima svoju vrijednost i našu mladost se isplati podržati i u nju vjerovati! Ti mladi momci će trebati našu podršku. Sudjeluju u ligi gdje neki klubovi razmjenjuju igrače kao što mi mijenjamo sličice, vodstvo trećeg kluba pokušava natjerati igrača da potpiše za 'konkurenta', dok četvrti sudjeluju u skupštini jednog kluba, a direktori su u drugom klubu. Iz svega ovoga nam je jasno što možemo očekivati od ovakvog prvenstvenog 'natjecanja'. Očito je kako i ove sezone imamo više šansi osvojiti Ligu Uefa, jer je to jedino natjecanje u kojem nastupamo, a u kojem se pobjednik ne zna unaprijed,' objavili su iz Torcide.

Ne trebaju nama ni suci, ni poklonjeni igrači, ni privatni vlasnici koji će sutra prodati dušu radi financijskog interesa. Mi ovaj klub volimo ovakvog kakav je danas i još više kakav je bio nekada. Mi smo Hajduk, klub iz naroda, dite puka, stvoreni da prkosimo jačima i štitimo slabije. Baš zato, nema opravdanja, naš Hajduk treba Torcidu, treba svakog od nas da opet bude onaj veliki klub o kojemu su svi pričali. Naša akcija traje još pet dana i zato još jednom pozivamo sva hajdučka srca Dalmacije i Hrvatske da pomognu svojim prilozima našem ponosu, našem dišpetu, našem klubu, našem Hajduku. Ponavljamo da uplate možete izvršiti u poslovnicama splitske banke, Torcidinim podružnicama, kvartovskim udrugama ili direktno na igralištu Torcida Kupa. Također ovim putem pozivamo sve na nedjeljnu utakmicu protiv Rijeke, neka Poljud ovog puta napune navijači, a ne razni plesači i izvođači,' pozvali su splitski navijači.

Inače, vrlo dobro traje i proces prodaje sezonskih ulaznica za sve ovogodišnje Hajdukove utakmice: dnevno ih odlazi u prosjeku nekoliko stotina, pa je do utorka ujutro klub zabilježio točno 2544 pretplatnika. Ovogodišnji cilj je oboriti rekord i doseći brojku od šest i pol tisuća.

Torcida je i na oproštaju od prošle sezone jasno poručila kakav joj je stav