slaba točka splićana

Hajduk baš zbog ovakvih posrtaja već dugo kaska za Dinamom i Rijekom!

24.07.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka izvukli su ove nedjelje tek bod u Zaprešiću u 2. kolu HT Prve lige i već kaskaju za Dinamom i Rijekom na ljestvici. Baš na takvim utakmicama Splićani su u prošlosti zaostajali za najvećim rivalima...

Hajduk je ambiciozno ušao u novu sezonu i nakon dvije pobjede u Europi te trijumfa u gostima kod Lokomotive stigao je u Zaprešić kao veliki favorit, no nije uspio pobijediti iako je vodio 2:0.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 2. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Inter je do kraja dvoboja uspio izjednačiti rezultat i bio je čak i blizu potpunog preokreta pa Splićani mogu biti vrlo razočarani obavljenim poslom u 2. kolu HT Prve lige.

Hajduk sada već zaostaje dva boda u odnosu na Rijeku i Dinamo, što nije tragedija, ali splitska momčad upravo na ovakvim utakmicama kaska za svojim najvećim rivalima i to već dugo.

Autor: youtube

Ako ne računamo okršaje s Dinamom, Rijekom i Osijekom, Hajduk je prošle sezone 'kiksao' u čak sedam 'malih' utakmica, dok su 'modri' podbacili u samo tri navrata. Rijeka je pak pet puta prosula bodove kada nije trebala, ali je to nadoknadila dominantnom igrom u derbijima.

U sezonama prije jaz između osvojenih bodova u 'malim' utakmicama između Dinama i Hajduka bio je još puno veći i to je jako slaba točka kluba s Poljuda.

U svakom slučaju, pred Carrillom je još dosta posla u Splitu, jer posrtaji su u domaćem prvenstvu skupi i zaostatak uz njih samo raste. Već u sljedećem kolu u gostima kod slabašne Cibalije Hajduk si nikako ne smije priuštiti nešto slično...

Autor: youtube