ROLAND GARROS

Haase ekspresno izbacio Dodiga u prvom kolu

29.05.2012 u 18:26

Bionic
Reading

Ponedjeljak je bio loš dan za hrvatske predstavnike na grand slam turniru Roland Garros što se igra u Parizu. Prvo je od kvalifikanta poražen Ivo Karlović, da bi u popodnevnim satima bez pravog otpora poražen i Ivan Dodig koji je ukupno osvojio tek pet gemova

Kratki i loš nastup u prvom kolu Roland Garrosa još jednom je potvrdio da hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig nije u formi.

Bolji od Međugorca, trenutno 73. tenisača svijeta, bio je 39. igrač ATP ljestvice, Nizozemac Robin Haase sa 6-2, 6:2, 6:1. Bio je to njihov prvi susret u kojem Dodig, kao što je vidljivo i iz rezultata, nije imao nikakve šanse.

Dodig nije izborio niti jednu break-loptu u meču. Haase ih je imao čak 18, a realizirao sedam. Naš igrač uspio je kod rezultata 1-1 u drugom setu izvući i dobiti dugotrajni gem na svom servisu, ali je nakon toga do kraja osvojio još samo jedan gem.

Haase je imao samo dva izravna poena više (32:30), ali je Dodig napravio 18 neforsiranih pogrešaka više (29:11).

Nakon što je ranije Ivo Karlović izgubio također glatko u tri seta od argentinskog kvalifikanta Eduarda Schwanka 6:4, 6:0, 6:3, u muškoj konkurenciji nam je ostao još samo Marin Čilić, koji će u utorak igrati protiv Španjolca Juana Carlosa Ferrera, pobjednika ovog turnira 2003. godine.

U ženkoj konkurenciji će u srijedu, u 2. kolu, zaigrati Petra Martić, protiv 8. nositeljice, Francuskinje Marion Bartoli.