ARSENAL NA MUKAMA

Guardiola spreman održati Dinamo još malo na životu!

04.11.2015 u 10:04

Bionic
Reading

Pep Guardiola najavio je uoči susreta s Arsenalom da njegov momčad ide po pobjedu punim gasom, dok Arsene Wenger priznaje da bi ga poraz doveo u tešku situaciju i nada se pozitivnom ishodu...

Arsenal je prethodnih godina dvaput ispadao od Bayerna u nokaut fazi Lige prvaka, no oba puta u uzvratu u Münchenu uspješno je izbjegavao poraz. Ovaj put slavili su 'topnici' u Londonu, u dvoboju trećeg kola Dinamove skupine F, uz dominaciju Bavaraca na terenu koja nije urodila plodom.

U Bayernu su svjesni da bi ih poraz doveo u tešku situaciju, a bod ih zadržao pri vrhu ljestvice, no nikakva kalkuliranja na Allianz Areni ne dolaze u obzir.

'Nikad još nisam rekao svojim igračima da igraju na neriješeno. Imamo priliku osvojiti tri boda, zašto bismo se borili za jedan?', pita se Pep Guardiola koji smatra da bi pritisak na zadnju liniju Arsenala mogao uroditi plodom i razbiti kombinatoriku suparnika, što je viđeno i u prvoj utakmici.

'Ako pritisnete Koscielnog ili Mertesackera, tada oni više ne žele igrati. Počnu igrati duge lopte na Girouda i onda ako ih osvoje, nastavljaju dalje sa svojim odličnim igračima. Njima je nadigravanje u DNA, ali ako ih pritisnemo, morat će se braniti. Međutim, napadati devet ili deset igrača unutar kaznenog prostora nije jednostavno,' dodao je katalonski strateg.

Wenger ne može računati na ozlijeđenog Thea Walcotta, pa mu ne preostaje ništa drugo nego Oliviera Girouda gurnuti u napad. Svjestan je da u Münchenu neće biti lako, ali i da je pozitivan rezultat nužan.

'Ako izgubimo, doći ćemo u jako lošu poziciju. To bi umanjilo naše izglede da se kvalificiramo. Najbolje bi bilo izbjeći tu poziciju i osvojiti bodove, no nije lako ići po neriješeno. Igrat ćemo na pobjedu. Pobijedili smo svugdje u Europi pa i ovdje. Međutim, Bayern je velika ekipa i to je veliki izazov za nas,' najavljuje Arsene Wenger koji je otkrio kako je svejedobno Guardiola umalo završio u redovima Arsenala kao igrač:

'Upoznao sam ga kad je imao 30, 31 godinu i htio je igrati za nas. Pokazao je sjajnu osobnost dok smo pričali, ali ne mogu se sjetiti zašto ga nisam uzeo, već je otišao u Bresciju.'

Ova utakmica važna je i za zagrebački Dinamo, jer pobjeda Bayerna zadržava ga na životu bez obzira na rezultat u Pireju, barem još jedno kolo, kada će na Emiratesu u obračunu s Arsenalom pokušati ponoviti čudo iz Maksimira i izboriti europsko proljeće prvi put nakon 45 godina.

Liga prvaka

Skupina F

Olympiakos - Dinamo Zagreb 20:45
Bayern Munchen - Arsenal 20:45
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Bayern Munchen 3 2 0 1 6
2. Olympiakos 3 2 0 1 6
3. Arsenal 3 1 0 2 3
4. Dinamo Zagreb 3 1 0 2 3

Sljedeće utakmice

24.11. Bayern Munchen - Olympiakos
24.11. Arsenal - Dinamo Zagreb