Pouzdani izvor

Guardiola sigurno odlazi iz Manchester Cityja, a znaju se i imena trenera koje žele

27.05.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Da Pep Guardiola napušta klupu Manchester Cityja dalo se zaključiti iz nekih izjava

Podsjetimo, nakon što su nogometaši Manchester Cityja i matematički osigurali novi naslov prvaka Engleske jednoj izjavom Pep Guardiola malo je pokvario slavlje.

>> Pep Guardiola ovom je izjavom upropastio slavlje Cityja i sve šokirao

'Realnost je da sam bliže odlasku iz Manchester Cityja nego ostanku. Osam godina u klubu će biti devet na kraju sljedeće sezone. U ovom trenutku osjećam da želim biti ovdje i iduće sezone tijekom koje ću sjesti s čelnicima kluba i razgovarati o budućnosti', kazao je Guardiola.

Nekoliko dana kasnije iz izvora bliskih Guardioli postalo je jasno kako sigurno napušta Manchester City na kraju iduće sezone.

Naime, poznati engleski novinar Jack Gaughan, donosi priču kako Pep Guardiola sigurno napušta Manchester City u ljeto 2025. Uz to navodi i ime potencijalnog novog trenera…

'Očekuje se da Pep Guardiola napusti Manchester City sljedeće ljeto. Manchester City će započeti s planiranjem nasljednika na trenerskoj poziciji. Za jednog od potencijalnih kandidata se smatra Michel, trenutačni trener Girone', napisao je Gaughan dodavši:

'Julian Nagelsmann ima ugovor s Njemačkom reprezentacijom do 2026. godine, dok se za Xabija Alonsa gaji veliko poštovanje. Pep Guardiola je također izrazio divljenje prema Robertu De Zerbiju.'

Tako je polako počela priprema za odlazak Guardiole koji je Manchester City preuzeo

2016. godine i s njim osvojio čak 17 trofeja. Čak šest puta Premier ligu, zatim dva puta FA kup, četiri puta Liga kupa, a svakako je najveći uspjeh trofej Lige prvaka u sezoni 2022/23.