briljantni City

Guardiola nakon gaženja Bayerna iznenadio izjavom: Emotivno sam uništen

12.04.2023 u 08:47

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Manchester Cityja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka igranim na svom terenu nadigrali Bayern 3:0, svi su jedva čekali što će reći trener domaćih Pep Guardiola

Malo tko je mogao očekivati da će Manchester City tako uvjerljivo nadigrati njemački Bayern, a utakmica je bila posebno emotivna za Pepa Guardiolu koji je na klupi njemačkog velikana bio od 2013. do 2016. godine.

No, s druge strane i sam Guardiola, koji nikako ne uspijeva osvojiti trofej Lige prvaka, priznao je koliko je ova utakmica za njega bila teška. Iako će mnogi reći da su njegovi igrači izgledali opušteno i da se nije osjetio grč i pritisak na njima.

'Uh, ovo uopće nije bila opuštena utakmica. Emotivno sam uništen, danas sam izgubio deset godina života. Ovo je bila jako zahtjevna utakmica', iznenadio je svojom iskrenom izjavom Guardiola dodavši:

'Sad se možemo malo opustiti i odmoriti jer će momci imati slobodan dan, ali već nam za vikend slijedi utakmica protiv Leicestera. Znam točno što momci trebaju raditi i moraju uvijek biti na najvišeoj razini, a oni to i znaju', dodao je Guardiola i dodao koji se kratko osvrnuo ne priče kako je s rezultatom 3:0 praktički osigurao polufinale.

'Istina, ovo je sjajan rezultat, ali uzvrat moramo odigrati s velikim karakterom inače... Ovo su momčadi iz samog vrha i ne opraštaju opuštanja i pogreške. Znao sam da na našem stadionu možemo biti vrhunski jer smo takvi cijele sezone, zaista imamo nešto specijalno u igri kada igramo na Etihadu', dodao je Guardiola.

Kratko se osvrnuo i na ono što ih čeka u Munchenu:

'Sve isto što smo mi imali večeras, imat će i Bayern u Munchenu na svom stadionu. Dobro to znam jer sam bio tamo tri godine i znam što njima taj stadion znači i daje na utakmicama. Mi idemo tamo pokušati postići golove i pobijediti. Znamo da će biti teško, ali naš pristup je uvijek isti.'

  • +17
Manchester City - Bayern, Liga prvaka, 11.4.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia