BARCINA METODA

Guardiola je špijunirao Piquea i Shakiru

25.02.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolskog internetskog portala El Confidencial, bivši trener Barcelone Pep Guardiola navodno je svojedobno koristio usluge detektivske agencije za praćenje Gerarda Piquea

Portal citira neimenovanog bivšeg zaposlenika kluba koji tvrdi da Guardiola i bivši direktor Manuel Estiarte, inače nekadašnji slavni vaterpolist, nisu oklijevali u korištenju detektiva ako su sumnjali da neki od nogometaša Barcelone vodi nezdravi život, što bi moglo utjecati na njegove igre. Guardiola je tako navodno 2010. angažirao agenciju Metodo 3 da prati Piquea tijekom rane faze njegove veze s pjevačicom Shakirom. Budući trener Bayerna se bojao da bi veza s kolumbijskom zvijezdom mogla poremetiti koncentraciju njegovom braniču.

Detektivi, međutim, nisu saznali puno, piše El Confidencial - samo to da Pique vrlo često zalazi u jedan koktel-bar s prijateljima. Oko veze sa Shakirom nije bilo nikakvih kontroverzi, štoviše par danas zajedno ima sina.

Španjolski portal podsjeća i da je 2010. izbila afera kada se saznalo da je Barcelona u sezoni 2007/08 pratila trojicu svojih tadašnjih igrača - Ronaldinha, Deca i Samuela Eto'oa. Slučajno ili ne, sva trojica su uskoro napustila klub. Sustav špijuniranja igrača se, tvrdi izvor El Confidenciala, nastavio i nakon Guardiolina dolaska u ljeto 2008. godine, a mladi je stručnjak navodno bio opsjednut privatnim životima svojih igrača.