SLUČAJ ALABA

Guardiola izazvao pomutnju u Bayernu; oglasio se i Beckenbauer

15.03.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer, koji iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo, otvoreno je progovorio o treneru Bayerna Pepu Guardioli. Međutim, zbog pomutnje koju je izazvao 'slučaj Alaba' oglasio se i Karl-Heinz Rummenigge

Otprije je poznato kako je Pep Guardiola dogovorio sve s bogatim engleskim klubom Manchester Cityjem. Također je poznato kako je jedan od igrača koje bi Guardiola volio vidjeti u svom novom klubu 23-godišnji David Alaba. S obzirom da je riječ o ponajboljem lijevom beku svijeta, jasno je da ga španjolski trener želi vidjeti u svom novom klubu…

Međutim, sportski direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kako 'Guardiola nije vršio pritisak na Alabu', čime je barem malo spasio obraz treneru koji uskoro napušta klupu Bayerna. Tako je 'slučaj Alaba' nakratko zaboravljen.

Ali zato je legendarni Franz Beckenbauer nekoliko riječi kazao o Guardioli.

'Ovo je zaista teška situacija i to za sve koji su uključeni u priču, a pogotovo za Bayern i Pepa. Špekulirano je u posljednje vrijeme svašta, no s druge strane mogu razumjeti to da Pep želi ići u Manchester. A provodi li slobodno vrijeme u Amsterdamu ili negdje drugdje, sve dok uredno obavlja svoje dužnosti u Bayernu to nije ni previše važno', kazao je Beckenbauer, kojem očito smeta to što je nekoliko mjeseci prije kraja sezone objavljeno da će Guardiola biti novi trener Manchester Cityja.

Podsjetimo još kako je posljednji kojeg se veže uz ljetni transfer vratar Bayerna i njemačke reprezentacije Manuel Neuer.