SPREMA SE PROSLAVA

Guardiola ima priliku Mourinhu opaliti konačni šamar ove sezone!

01.04.2018 u 13:32

Bionic
Reading

Manchester City pobjedom 3:1 protiv Evertona doveo se u mogućnost u gradskom derbiju s Unitedom sljedećeg vikenda matematički osigurati naslov prvaka Engleske, što bi bila konačna pobjeda Pepa Guardiole nad Joseom Mourinhom ove sezone...

City se ove subote nastavio šetati Premiershipom. Već nakon 37 minuta vodio je 3:0 protiv Evertona na Goodison Parku i zatim rutinski priveo posao kraju te upisao 27. pobjedu u 31 odigranoj utakmici, što pokazuje koliko impresivnu sezonu proživljavaju nebesko plavi.

  • +3
Premiership - 26. kolo, Burnley - Manchester City, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pep Guardiola od svoje je momčadi napravio stroj koji melje sve pred sobom. Liga kup već je osvojen, a sljedećeg vikenda u gradskom derbiju protiv Uniteda ima priliku matematički osigurati i titulu u Premiershipu, što bi bio bolan šamar za Josea Mourinha i konačna pobjeda katalonskog stručnjaka nad jednako uglednim kolegom od kojeg se puno više očekivalo na Old Traffordu.

'Shvaćam da ljudi sada govore o dvoboju s Unitedom, ali pred nama je utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Na nju se moramo fokusirati,' naglasio je Guardiola kojeg u srijedu čeka i engleski europski dvoboj u Ligi prvaka protiv Liverpoola.

Manchester City jedini kiks ove sezone doživio je u FA kupu u kojem je ispao od trećeligaša Wigana, dok je sve ostalo bilo besprijekorno. Slijedi završnica sezone u kojoj će Guardiola sigurno podebljati broj trofeja u svojim vitrinama, a nikog ne bi iznenadila ni trostruka kruna, o kojoj je ovaj bogati engleski klub prije dolaska Pepa unatoč velikim ulaganjima mogao samo sanjati...