KAKAV PEHIST

Greg Oden opet teško ozljeđen

18.11.2010 u 13:02

Bionic
Reading

Američki centar od kojeg se jako puno očekivalo ponovno će puno vremena provesti izvan parketa. Greg Oden ponovno se ozljedio, pa će njegova statistika biti još katastrofalnija: u NBA karijeri je odigrao samo 82 utakmice, a zbog ozljeda propustio čak 258

Centar američke profesionalne košarkaše NBA momčadi Portland Trail Blazers Greg Oden (22) zbog ozljede lijevog koljena propustit će ostatak sezone, objavio je njegov klub. Oden je 2007. godine bio prvi izbor 'drafta', ali njegov boravak u NBA ligi obilježile su teške ozljede zbog kojih je dosada odigrao tek 82 susreta, a propustio njih čak 258.

Zbog operacije desnog kljena Oden je propustio čitavu sezonu 2007/08, a zbog loma patele u lijevom koljenu 5. prosinca prošle godine bio je primoran propustiti ostatak sezone 2009/10. Novim pregledom ustanovljeno je novo oštećenje lijevog koljena zbog kojega će Oden morati na novu operaciju. Iz kluba navode kako nova ozljeda nema veze s prijašnjom.

'Kao što možete i zamisliti, mladić je shrvan viješću kako neće moći igrati ove sezone nakon što je bio vrlo blizu povratku na parket. Zaista je tužno čuti ova lošu vijest. No, usprkos svemu, Greg mora zadržati pozitivan stav, mora nastaviti vjerovati i raditi kako bi se vratio na teren. Glavno je zadržati optimizam', rekao je trener Portlanda Nate McMillan.

Oden je u 82 utakmice koliko je uspio odigrati u svoje prve četiri NBA sezone prosječno postizao 9.4 poena, 7.3 skokova i 1.4 blokada.