POPIS ZA HRVATSKU

Grčki izbornik u problemima; ostao bez mladog napadača zbog teške ozljede

20.10.2017 u 12:29

Bionic
Reading

Do prve utakmice Hrvatske i Grčke u sklopu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo ostalo je još 20 dana, a već su neki igrači prekriženi zbog ozljeda

Od prije je poznato kako su na listi ozlijeđenih hrvatskih nogometaša Mateo Kovačić, Marko Pjaca i Vedran Ćorluka, a ništa bolje nije niti u sastavu Grčke kod kojih je nekoliko igrača upitno.

No, isto tako je poznato – što je i najavljeno – kako će privremeni hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak objaviti popis kandidata za dvije utakmice dodatnih kvalifikacija na kojem se očekuju i neka nova imena poput Ante Rebića i Nikole Vlašića, a očekuje se i povratak u momčad lijevog beka Ivana Strinića.

Kada je Grčka u pitanju i oni imaju problema s ozljedama pa je tako najnovije ime na toj listi 21-godišnji napadač njemačkog Stuttgarta Anastasios Donis koji je teže ozlijedio rame i prema prvim prognozama neće moći punom snagom trenirati barem mjesec dana. Treba reći kako Donis ima svega četiri nastupa za Grčku (nije još zabio gol) dok je za Stuttgart ove sezone u osam utakmica zabio jedan gol.

No, ionako je poznato je napadu glavni igrač golgeter francuskog Marseillea Konstantinosa Mitrogloua koji je u kvalifikacijama zabio šest golova i koji se dosad dokazao u klubovima kao što su Olympiacos i Benfica. Od njega prijeti najveća opasnost…

No, za očekivati je kako će grčki izbornik Michael Skibbe do dva ogleda protiv Hrvatske u razmaku od svega četiri dana pozvati najspremnijih 16 Grka.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija prvi susret dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra u Zagrebu 9. studenoga, a uzvrat 12. studenoga u Pireju. Oba ogleda na rasporedu su u 20.45 sati.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL