SLALOM U GARMISCHU

Grange doskijao do zlata, Ivica tek osmi

20.02.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Ivica Kostelić nakon prve slalomske utrke u Garmischu bio je na petom mjestu, a u drugoj je još pokvario plasman. Osmo mjesto ipak nije tragedija jer je koncentracija ionako usmjerena na pobjedu u Svjetskom kupu

Jean-Baptiste Grange osvojio je zlatnu medalju u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Garmischu, opravdavši tako status najvećeg favorita natjecanja. Ivica Kostelić nije bio ni približno dobar u odnosu na utrke u Svjetskom kupu i na kraju je doskijao do osmog mjesta. Ipak, valja pritom naglasiti da našem najboljem skijašu ionako Svjetsko prvenstvo nije bilo u fokusu uspjeha jer je sva njegova koncentracija usmjerena na osvajanje velikog Kristalnog globusa u Svjetskom kupu.

Ivica je u prvoj vožnji bio peti, sa sekundom minusa u odnosu na vodećeg Grangea, no bio je relativno blizu bronce, pa se očekivalo da bi dobrom drugom vožnjom možda ipak mogao stići do odličja. Ipak, očajna staza, puna rupa i mekanog snijega koji se topio zbog visoke temperature zraka, nije mu odgovarala i na kraju je pokvario plasman iz prvog laufa.

Srebrnu medalju osvojio je švedski skijaš Byggmark koji je u prvoj vožnji bio tek šesti, a Talijan Moelgg, drugi iz prvog laufa, osvojio je broncu.

Naš drugi adut, Natko Zrnčić-Dim, nije završio prvu utrku i ostao je bez plasmana.