Liga prvaka mladih

Gradonačelnik Oberhausena u strahu od Torcide zabranio utakmicu juniora Hajduka i Borussije (D)

10.03.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Juniori Hajduka ipak će utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv dortmundske Borussije igrati na Signal Iduna Parku (među navijačima poznatiji kao Westfalen) koji prima više od 80 tisuća gledatelja. Utakmica godine za 'bile tiće' na rasporedu je u srijedu (15. ožujka) od 18.30 sati

Juniori Hajduka su u osmini finala Lige prvaka na Poljudu izbacili Manchester City, a ždrijeb im je u četvrtfinalu donio vršnjake dortmundske Borussije.

I odmah je Torcida najavila 'desant' na Njemačku, navodno će više od 2000 navijača doći na utakmicu koja se igra u srijedu (15. ožujka) od 18.30 sati.

Borussija je planirala da se ova utakmica odigra na jednom od pomoćnih terena, no na tribine stane samo 2000 gledatelja pa je predloženo da susret juniora 'žuto-crnih' i 'bilih' ugosti obližnji Oberhausen. Tamošnji stadion kojeg koristi niželigaš Rot-Weiss Niederrhein prima nešto više od 17.000 gledatelja i bio bi idealan.

  • +43
Hajduk - Manchester City, 1/8 finala Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

No, ta je ideja propala jer se gradonačelnik - iako to nitko nije otvoreno tako rekao - uplašio mogućih nereda u slučaju dolaska velikog broja navijača. Službeni razlog zašto Borussija i Hajduk ne mogu igrati u Oberhausenu je da je travnjak u lošem stanju, a da je za taj dan najavljeno nevrijeme, pa bi ga odigravanje utakmice potpuno uništilo.

Iz Borussije su ekspresno reagirali te objavili kako će se utakmica igrati na Signal Iduna Parku koji prima više od 80 tisuća gledatelja. Bit će na kultnom Westfalenu i dovoljno mjesta za Torcidu! Utakmica godine za 'bile tiće' na rasporedu je u srijedu (15. ožujka) od 18.30 sati.