zabija i ne misli stati

Gotovo smo sigurni da je jasna sudbina Ivana Rakitića na Nou Campu; uz njega Lionel Messi postavlja nove rekorde

08.12.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u subotu su svojim navijačima priredili pravi spektakl. Jer osim što su pobijedili Mallorcu 5:2, navijači su mogli uživati u sjajnim potezima, ali i još ljepšim golovima

A kao i obično, prvo ime katalonske momčadi bio je Argentinac Lionel Messi, ponosni vlasnik šest 'Zlatnih lopti'.

On je u subotu zabio tri gola, odnosno postigao svoj 35. hat-trick u španjolskoj La Ligi, čime je za jedan bolji od Portugalca Cristiana Ronalda (34 hat-tricka).

>> Rakitić sudjelovao u šou Messija i Suareza; ali na Nou Campu oduševio još jedan Hrvat

Daleko iza ovog dvojca su, s time da Ronaldo vrlo vjerojatno nikad više neće ni zabijati u La Ligi, Telmo Zarra i Alfredo di Stefano. Od aktivnih igrača, na popisu s deset hat-trickova je tek Luis Suarez.

Osim toga, s ova je tri gola, Messi postao i najbolji strijelac prvenstva, jer sada na svom kontu ima 12 golova, odnosno jedan više od Realova napadača Karima Benzeme.

Naravno, ono što nas posebno veseli, jest činjenica da je trener ernesto valverde napokon počeo koristiti usluge hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića, a čini se da već i djeca u vrtiću jasno vide, kada je Rakitić na terenu, onda je i Messi puno slobodniji, kreativniji, razigraniji, samim time i opasniji po protivnika. Osim toga, upravo je Rakitić jedan od asistenata u subotnjoj Messijevoj golijadi.

Rakitiću u prilog ide i statistika. Od Messijevih 12 golova, Argentinac ih je zabio sedam u trenucima dok je Rakitić bio na terenu. U subotu je rakitić izašao u 72. minuti, a Messi je svoj treći gol zabio u 83.

  • +6
La liga, Barcelona - Mallorca Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA