odlazi iz formule 1

Gotovo je: Massa se predao i odlučio prekinuti svoju karijeru

04.11.2017 u 15:19

Bionic
Reading

Iako je prije samo tjedan dana uvjeravao šefove Williamsa da ga trebaju zadržati u svojoj momčadi, Felipe Massa uoči Velike nagrade Brazila potvrdio je da je njegovoj karijeri došao kraj...

Iskusni 36-godišnji Brazilac bio je jako blizu tituli prvaka 2008. godine, kada ga je Lewis Hamilton u ukupnom poretku nadmašio tek u posljednjim metrima zadnje utrke sezone u Interlagosu, pretjecanjem Tima Glocka.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon toga Massa više nikad nije zabilježio pobjedu u Formuli 1, no nekako se održao sve do danas. Prešao je iz Ferrarija u Williams 2014. godine, a prošle godine već je objavio kraj karijere, no ipak se vratio za volan britanskog bolida kad je Valtteri Bottas odlučio preći u Mercedes.

Ove sezone Felipe je imao prilično slabe rezultate, kao i njegova momčad, no nije se samo tako dao iz Formule 1 i do nedavno je uvjeravao poslodavca da ga treba zadržati.

Ipak, čini se da su se u Williamsu odlučili za druge opcije i Massu će sljedeće sezone zamijeniti ili Paul di Resta ili Robert Kubica.

Massa se pak putem Twittera oprostio od svojih navijača, a sljedećeg vikenda na Interlagosu učinit će to i na svojoj domaćoj stazi, drugu godinu u nizu. No, ovaj oproštaj vjerojatno će biti i posljednji. Karijeru završava s 11 pobjede i 16 pole pozicija u Formuli 1...