ZVIJEZDA BUDUĆNOSTI

McLaren već pronašao dostojnog nasljednika Fernanda Alonsa!

04.11.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Iznimno talentirani Lando Norris trebao bi sljedeće sezone preuzeti ulogu rezervnog vozača McLarena, a onda zamijeniti Fernanda Alonsa kad slavni prvak odluči napustiti ekipu...

Riječ je o 17-godišnjem Britancu kojeg smo prvi put upoznali kad se zajedno s Mickom Schumacherom natjecao u njemačkoj Formuli 4. Sina sedmerostrukog F1 prvaka redovito je ostavljao iza sebe, no doživio je i jedan zastrašujući sudar u Hockenheimu pri kojem se sretno izvukao bez težih ozljeda.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da je Lando Norris izniman talent ljubitelji automobilizma shvatili su ove sezone. Ne samo što je osvojio titulu u europskoj Formuli 3, već je i oduševio na testiranju McLarenovog bolida na Hungaroringu, gdje je odvezao brži krug nego Fernando Alonso na ovogodišnjim kvalifikacijama.

Upravo bi slavnog Španjolca u budućnosti ovaj tinedjžer trebao zamijeniti za volanom McLarenovog bolida koji će od sljedeće sezone koristiti Renaultove motore.

Alonso namjerava ostati u momčadi iz Wokinga još jednu sezonu pa potražiti novo rješenje i to je prilika za Norrisa. Vjeruje se da će Lando biti imenovan rezervnim vozačem u 2018. godini, a zatim dobiti priliku pokazati što zna u F1 utrkama.

Ako je sa 17 godina u stanju juriti jednako brzo kao i Alonso, onda je pred njim definitivno velika karijera...