ODLAZI U KINU

Gotovo je! Arijan Ademi stavio potpis i napušta Dinamo, a znamo i koliko će milijuna zaraditi

07.03.2023 u 20:37

Bionic
Reading

U ljeto 2010. godine stigao je u Dinamo. Ni ne sluteći da će postati najtrofejniji igrač u povijesti Modrih. A sada, s 31 godinom odlazi iz Zagreba.

Arijan Ademi nakon 13 godina napušta Dinamo. Istina, bio je kratko na posudbi u Lokomotivi, ali od 2010. je Dinamov igrač.

Iako je već prethodnih godina imao razne ponude na stolu, a konkretne i u ovom zimskom prijelaznom roku, jer zvali su ga i Stuttgart, odnosno Bochum, pa i Adanaspor, Ademijev je odlazak bio stopiran.

Sve do trenutka kada je vjerojatno i Ante Čačić postao svjestan da Hajduk nema snage ozbiljnije zaprijetiti Dinamu.

Naime, htjeli to priznati ili ne, Dinamo s Ademijem, odnosno bez njega, nije ista momčad.

I sada je kineski Beijing Guoan bio uporan, na kraju je ponudio i odštetu Dinamu u iznosu od milijun eura, a Ademiju plaću koja će mu uljepšati život u starosti. Jer ugovorom uz ovaj klub, Ademi je vezan sljedeće tri godine, a znamo da Kinezi ovakve klasne igrače cijene i plaćaju. Plaća mu iznosi 1,65 milijuna eura po sezoni.

Ovog utorka dvije su strane sklopile ugovor, a Ademi će put Kine 20. ožujka, nakon što odigra dvoboj protiv Rijeke.

Ademi je legenda Dinama, igrač koji je zadužio klub za sva vremena. Odigrao je 358 utakmica, zabio 41 gol i 30 puta asistirao. Odlazi s 11 naslova prvaka i četiri osvojena Kupa uz brojne velike utakmice u Ligi prvaka i europskim natjecanjima.

  • +75
Dinamo - Hajduk, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>