SAMO ZA TPORTAL

Nenad Bjelica potvrdio nam je ono što nakon ovakve Dinamove pobjede nad Hajdukom misle svi, ali i pohvalio jednog igrača

26.02.2023 u 19:40

Bionic
Reading

U derbiju 23. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo je na hladnom maksimirskom stadionu dočekao Hajduk. No, Čačićevim igračima vremenski uvjeti nisu predstavljali problem, jer već u prvom poluvremenu posve su nadigrali suparnika, ali i zabili im tri gola. Na kraju je završilo pobjedom Modrih 4:0

Iako je Hajdukov trener Ivan Leko tijekom tjedna sugerirao kako ima velikih problema s izostancima, navijači Bilih nadali su se da njihova momčad ipak može pružiti dostojanstveniji otpor Dinamu.

Međutim, u nedjelju se to nije vidjelo, i Dinamova je pobjeda apsolutno čista i zaslužena. Slaže se s time i bivši Dinamov trener, Nenad Bjelica, koji je pisao neke od najljepših stranica Modre povijesti, kada je prekinuo Dinamovo prokletstvo ispadanja iz Europe u jesenskom djelu natjecanja.

'Bio je to derbi, koji zapravo i nije zaslužio taj epitet, jer Dinamo je dominirao od prve do posljednje minute. Jednosmjerna utakmica, a vidjelo se da Hajduk s tolikim izostancima nije konkurentan. Doduše, mislim čak i da je kompletan, teško bi mogao parirati ovako raspoloženom Dinamu. Jednostavno, Hajduk nije imao nikakve šanse. Dinamo je zabio dva brza gola, otvorio je utakmicu na najbolji mogući način, te je potom bez problema kontrolirao stvari na terenu. Potom su treći i četvrti gol bili samo potvrda Dinamove moći u ovoj utakmici', rekao je na početku razgovora za tportal Nenad Bjelica.

'Hajduk, na njegovu žalost, u ovom trenutku ne može parirati Dinamu, niti može napraviti nešto više'.

Kod Dinama je opet zabljesnuo mladi Martin Baturina, koji igra kao da u nogama ima barem 100-tinjak utakmica i pet, šest godina iskustva više?

'Baturina cijelu sezonu igra tako, odnosno kad god dobije šansu. Neosporan je talent, razvija se kako treba i siguran sam da će i on biti sljedeći višemilijunski Dinamov transfer. Međutim, na ovoj utakmici bili su odlični i svi ostali Dinamovi igrači, poput Ademija, Petkovića i dvostrukog strijelca Ivanušeca. Jednostavno, cijela je momčad bila agresivna, hrabra, brža u duelima. I ono što je bilo ključno, Dinamo je u ovu utakmicu ušao s jednim mladim igračem, Baturinom, dok je Hajduk imao njih četvoricu na terenu, a to se itekako osjetilo u igri'.

Dojma smo da je nakon ove pobjede prvenstvo jako blizu raspletu?

'Ma, ja mislim da možemo reći kako je prvenstvo već riješeno. Ne vjerujem da Dinamo može ispustiti tih 11 bodova prednosti. S time da ima i utakmicu manje. Osim toga, sliku koju smo vidjeli s posljednje tri, četiri Dinamove utakmice, jasno sugerira kako igra Čačićeve momčadi raste. Dinamo u ovom trenutku nema ravnopravnog konkurenta, i mislim da se u Dinamu mogu već polako razmišljati, to jest okrenuti se onom što ih čeka u ljetnim mjesecima', zaključio je Nenad Bjelica.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +75
Dinamo - Hajduk, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL