SUPERSPORT HNK

[VIDEO/FOTO] Dinamo tek u produžetku slomio otpor žilave Lokomotive i ušao u polufinale kupa

01.03.2023 u 17:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama plasirali su se u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a do tog su uspjeha i pobjede 3:1 došli tek nakon 120 minuta dvoboja protiv Lokomotive. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, s time što je momčad s Kajzerice imala vodstvo 1:0. Zabili su Lokosi još jedan gol, ali Aliyu je bio u zaleđu. Tko zna, da nije dirao loptu možda bi Čabrajina momčad imala i 2:0

Gosti s Kajzerice uspjeli su umrtviti utakmicu u prvom poluvremenu, a onda u 37. minuti i povesti. Stojković je lijepom dijagonalom 'rasparao' obranu domaćih, do lopte u kaznenom prostoru je stigao Goričan koji ju je potom potkopao preko Livakovića i poslao u mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Početkom nastavka Stojković se mogao upisati i u strijelce, ali u tome ga je spriječio - vlastiti suigrač. Lokomotiva je u 51. minuti razvila odličan protunapad, Kulenović je sjajno razigrao suigrače, lopta je stigla na udarac sa sedam metara od vrata Stojkoviću, on nije najbolje zahvatio loptu koja je ipak bila neuhvatljiva za Livakovića.

Upitno je bi li Stojkovićev udarac završio u mreži, vratnici ili gol-autu, pa je na metar od gol-linije loptu u mrežu skrenuo Aliyu koji se nalazio u zaleđu, pa je gol poništen.

Dinamu nije trebalo dugo vremena za kažnjavanje gostiju zbog tog promašaja. Četiri minute kasnije Mišić je poslao dugu loptu prema Špikiću koji je iskoristio nonšalantnost De Haasa, primirio dodavanje te po ulasku u kazneni prostor smireno svladao Čavlinu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Mogao je Dinamo riješiti pitanje prolaska i prije produžetka, no mladi Martin Baturina nije imao sreće, u dva navrata je pogodio gredu. U 62. minute je pokušao udarcem glavom, no na toj je lopti bio i Čavlina te bi zasigurno reagirao da je bilo potrebno, ali u 71. minuti je nakon lijepog udarca Baturine sa 20-ak metara vratar Lokomotive bio svladan te ga je samo sreća spasila.

S druge strane, u dvije se odlične prilike našao napadač Lokomotive Kulenović, ali Livaković ga je fantastičnim reakcijama u 75. i 88. minuti spriječio da se upiše u strijelce.

Na početku produžetka trener Dinama Ante Čačić uveo je Drmića umjesto Moharramija, a ta odluka se pokazala ispravnom nakon samo 47 sekundi. Baturina je dobio loptu na desnom krilu, ubacio prizemni centaršut na pet metara gdje je utrčao Drmić i još jednom pokazao odličan osjećaj za gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Konačni rezultat postavio je Ljubičić pogodivši mrežu u 117. minuti iz velike blizine nakon kombinacije s Menalom i Ivanušecom.

Ranije u srijedu prolazak u polufinale osigurao je i Šibenik koji je kao gost sa 2:0 svladao drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, dok se još u utorak u polufinale plasirao i Slaven Belupo koji je na svom terenu sa 2:0 svladao vodeći sastav druge lige Rudeš. Posljednji polufinalist postao je Hajduk, koji je u Gradskom vrtu pobijedio Osijek 2:1.

Ždrijeb parova polufinala održat će se u ponedjeljak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +32
Četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL