VATERPOLSKA UZBUĐENJA

'Gospari' u četvrtfinalu Eurolige, kraj za Mladost

03.03.2010 u 20:30

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja izborili su plasman u četvrtfinale Eurolige, dok se zagrebačka Mladost oprostila od daljnjeg natjecanja

Jug CO je u susretu zadnjeg kola B skupine u Dubrovniku u izravnom dvoboju protiv Vasasa odlučivao o drugom mjestu u skupini iza nedostižnog Primorca. Na koncu je utakmica završila rezultatom 11:11 (4:2, 4:4, 1:2, 2:3) čime je Jug zadržao bod prednosti pred mađarskim sastavom. Najefikasniji igrači u domaćim redovima bili su Bošković sa tri, te Bušlje, Joković i Dobud sa po dva gola, dok su Vasas predvodili Varga (4) i Kis (3).

Identičnim rezultatom, 11:11 (5:2, 2:2, 1:4, 3:3) je završila utakmica između Mladosti i Vojvodine. I prije ove utakmice bilo je jasno kako niti jedan sastav nema izgleda za nastavak natjecanja jer prve dvije pozicije s velikom bodovnom prednošću drže Jadran i Barceloneta. Na koncu je Mladost natjecanje u skupini A završila na trećem mjestu, a Vojvodina na začelju. Mladost su predvodili Buljubašić sa tri, te Letica, Zubčić, Hinić i Lončar sa po dva gola. Prvi strijelac novosadskog kluba bio je Ranđić sa pet golova.