VRHUNSKI NOGOMET

Goropadni Villarreal pobjedom nad Atleticom u Madridu najavio spektakl u Splitu. Na Poljud stiže lider La Lige!

22.08.2022 u 06:46

Bionic
Reading

Nogometaši Villarreala pobijedili su Atletico sa 2-0 na gostovanju u Madridu i pridružili se skupini momčadi koje su u prva dva kola španjolske LaLige ostvarile dvije pobjede uoči njihovog gostovanja na Poljudu u uzvratu doigravanja za Konferencijsku ligu

Gol za 1-0 postigao je u 73. minuti Yeremi Pino, nakon pogreške u domaćoj obrani. U sedmoj minuti sučevog dodatka Gerard Moreno je pogodio za konačnih 2-0. Velike zasluge za pobjedu momčadi Unaija Emeryja ima i vratar Villarreala Geronimo Rulli, koji je imao nekoliko sjajnih reakcija u prvom, a posebno u drugom poluvremenu.

Nervoza igrača Diega Simeonea kulminirala je u četvrtoj minuti sučevog dodatka, kad je Molina dobio izravan crveni karton jer je s leđa udario jednog od suparničkih igrača.

Villarreal se pobjedom probio na vrh ljestvice i predvodi skupinu momčadi koje imaju po šest bodova, u kojoj su još Real Madrid, Betis i Osasuna. Atletico je ostao na tri boda i trenutačno se nalazi na sedmoj poziciji.

Villarreal u četvrtak dolazi na Poljud, gdje će Hajduk pokušati nadoknaditi dva pogotka zaostatka (2-4) iz utakmice odigrane u Valenciji.

Athletic Bilbao je u prvom domaćem nastupu u novoj sezoni došao do prve pobjede, a na svom San Memesu je baskijska momčad sa 1-0 svladala Valenciju.

Pobjednički pogodak je u 42. minuti postigao Alejandro Berenguer. Iako su imali osjetno veći posjed lopte, igrači Valencije nisu uspjeli uputiti nijedan udarac koji bi domaćeg vratara Simona natjerao na intervenciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore