igra se 28. kolo

Gorica protiv Varaždina traži prekid crnog niza, a Šibenik želi iznenaditi Rijeku; evo gdje možete gledati današnje utakmice Hrvatski Telekom Prve lige

10.04.2021 u 12:27

Bionic
Reading

Subotnji program 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige otvaraju Gorica i Varaždin (17 sati, Arenasport 1, MAXtv), a nakon njih na Šubićevcu igraju Šibenik i Rijeka (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Za nogometaše Gorice današnja utakmica 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige izuzetno je važna. Momčad iz Velike Gorice upala je u rezultatsku krizu, već četiri utakmice ne zna za pobjedu. No, ta je 'kriza' puno blaža ako se zna da su prvo u gostima odigrali 1:1 s Osijekom, potom doma 1:1 s Hajdukom, a potom su povezali dva poraza. Prvo minimalni 1:0 od Dinama na Maksimiru, a potom su u posljednjem kolu, u pravoj golijadi izgubili od Rijeke 4:3, s tim da su zamalo dostigli tu prednost.

Danas (17 sati, Arenasport 1, MAXtv) u Veliku Goricu stiže davljenik Varaždin. Pobjeda je imperativ za momčad Siniše Oreščanina.

'Poraz od Rijeke nije nam dobro sjeo, definitivno! Njihova pobjeda je zaslužena, iskoristili su 'iskakanja' izvan našeg dogovora. Nema nikakvih dvojbi da je konačni ishod zaslužen. Izvukli smo niz pouka, imali smo i dobrih stvari i veseli nas da nismo odustali od svoje igre i da smo skoro uspjeli preokrenuti rezultat... Definitivno te takva utakmica i osvijesti, da neke stvari popraviš i da ideš dalje ponovno onako kako si zamislio i da to sve bude bolje', kazao je trener Gorice i nastavio:

'Za Varaždin smo imali normalnu pripremu. Malo nas je poremetio onaj snijeg, ali mislim da neće to imati utjecaja. Oni imaju svoje probleme, bore se za svaki bod, za ostanak u ligi. Sigurno je kako smo svjesni kvalitete Varaždina, imaju dosta iskusnih igrača. Moj kolega Kastel dosta rotira ekipu, traži svoju formulu. Protiv Slaven Belupa nisu izgledali loše, ostali su bez pobjede u zadnjim minutama. Očekujem jednu pravu prvenstvu utakmicu i protivnika koji se bori za opstanak i traži svoju 'slamku spasa' i vrijedne bodove,' zaključio je Oreščanin.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +5
Gorica - Rijeka (27. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica, moramo skupljati bodove, a ovo je prva stepenica na putu prema ostanku. Gorica je kompaktna, čvrsta ekipa, iznimno disciplinirana. Imaju kvalitetne individualce na krilnim pozicijama i u špici, koji mogu riješiti utakmicu, kompaktan vezni red, dok im je zadnja linija iskusnija. Da su dobra ekipa vidi se po njihovoj poziciji na tablici, međutim, još je malo utakmica do kraja prvenstva i moramo skupljati bodove te pokušati u Velikoj Gorici uzeti sve što će nam se dati', rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.

Zanimljivo će biti i na Šubićevcu gdje Šibenik dočekuje Rijeku (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv). Rijeka je u nizu od tri pobjede dok se Šibenik muči, na posljednjih sedam utakmica ostvarili su tri remija i čak četiri poraza. Smijenjen je trener Krunoslav Rendulić, a njegovo je mjesto zauzeo Španjolac Sergi Escobar.

'Šibenik ima moći u napadu, generalno su jedna jako dobra ekipa. Posebno su opasni u kontranapadu na čemu smo onda mi i radili ovoga tjedna', najavio je trener Rijeke Goran Tomić, inače Šibenčanin, zbog čega će mu ova utakmica sigurno biti posebnija od drugih:

  • +6
Šibenik - Dinamo (27. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Uvijek je to neka posebna utakmica za mene, praktički sam svoje cijelo djetinjstvo proveo 50 metara zračne linije od stadiona. Obitelj i prijatelji su mi ondje, ali kada krene utakmica to se sve zaboravlja. Nama su potrebni bodovi i sve ćemo napraviti da to ostvarimo', zaključio je Tomić, koji u susretu neće imati Andrijaševića i Lončara zbog žutih kartona.

'Znamo da je Rijeka kvalitetna momčad u Hrvatskoj, odmah poslije Dinama, Osijeka i Hajduka. Bit će jako teško, oni imaju jako dobre igrače: Murića i Menala na stranama, Štefulja i Tomečaka koji se stalno dižu kao bekovi, imaju Pavičića koji zna igrati, Drmića koji je internacionalac. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, izvukao sam neke detalje', kazao je novi trener Šibenika Sergi Escobar čija će momčad sigurno zaigrati s puno više samopouzdanja, posebice jer su u prošlom kolu pošteno namučili Dinamo s kojim su odigrali 1:1.

Hrvatska 1. liga

Gorica-Varaždin17:00
Šibenik-Rijeka19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26194361
2.Osijek27194461
3.Gorica27146748
4.Rijeka27126942
5.Hajduk261241040
6.Šibenik27761427
7.Slaven Belupo275111126
8.Istra 196127661524
9.Varaždin27651623
10.Lokomotiva27481520

Sljedeće utakmice

11.4.Slaven Belupo-Osijek
11.4.Istra 1961-Hajduk
11.4.Lokomotiva-Dinamo Zagreb
16.4.Varaždin-Šibenik
16.4.Gorica-Slaven Belupo