uživa u trenutku

Goran Ivanišević na najbolji je način opisao sreću nakon poziva Novaka Đokovića: Odmah se kreće, i pješice ako treba

13.06.2020 u 11:59

Bionic
Reading

Goran Ivanišević postavljen je za direktor turnira u Zadru sljedećeg vikenda, drugog u okviru teniskog Adria Toura, a kojeg je pokrenuo srpski tenisač Novak Đoković.

Uz Novaka Đokovića očekuje se sudjelovanje i najboljih hrvatskih tenisača, pa je to prema Ivaniševićevu mišljenju odlična prilika da se pošalje prava poruka svim ljudima u regiji.

'Mi pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti a nekada smo bili i jedna zemlja. Sad smo se svi raštrkali. Ali u sportu nema mjesta za mržnju i ljubomoru. Puno je nogometaša koji igraju u istim klubovima pa se podržavaju. Tenis je individualni sport, ali opet je lijepo vidjeti kada dođeš na jedan veliki turnir, dvadeset Balkanaca u svlačionici, jedan drugoga podržavaju, treniraju. Kada igraju meč, tih sat, dva svatko hoće pobijedi, ali poslije su opet prijatelji. Sljedećeg dana opet treniraju, tako da ovo je odlična stvar i naravno da je sport jedini koji sve može približiti i ujediniti, da se odnosi postave na normalan nivo, kakav bi inače trebali biti', naglasio je Ivanišević u razgovoru za 'Al Jazeeru Balkans'.

Ivanišević nije krio iznenađenje kada ga je Đoković pozvao da bude uz njega kao trener.

'To je isto kao da sam ja nogometni trener i zove me madridski Real. Odmah se kreće, i pješice ako treba. Novak Đoković se ne odbija. Ja sam navikao živjeti s pritiskom I bilo bi dosadno da je sve u redu. Što Novaka mogu naučiti? On je osoba koja stalno hoće napredovati. Stalno pričamo i gledamo kako možemo usavršiti njegovu igru. I zato su njih trojica Đoković, Nadal i Federer tu gdje jesu. Jer se ne boje učiti, žele napredovati. Prihvaćaju svaku sugestiju. U tom dijelu je jako zanimljivo i lako raditi. Naravno, i uvijek se može nešto poboljšati. Drugi servis mu je puno jači. Nisam mu ja rekao, hej serviraj 190 km/h drugi servis. Malo smo radili na toj tehnici. Ima samopouzdanje i sada servis ide 180 ili 190 km/h na važnu loptu. On želi biti zapamćen kao najbolji svih vremena. Želi oboriti sve rekorde".

Ivanišević je uvjeren da je ovo bila godina u kojoj bi Đoković uzeo kalendarski Grand Slam.

'Ne da je imao priliku, već će to i realizirati. Ja se iskreno nadam da će ova korona nestati. On je doveo svoje tijelo na jedan nivo kada mu je teško parirati, a njegov tenis u svim segmentima je bio sjajan. Mislim da je on jedini koji je mogao osvojiti kalendarski Grand Slam. Ovo je po mom mišljenju bila ta godina. Jedino je Roland Garros problem. Svi pričaju o Nadalu, ali ja sam se više bojao Dominica Thiema koji je nezgodniji tenisač. Nadal ne voli igrati protiv Novaka. Korona je usporila sve, ali sigurno on će rekorde srušiti. Jer je spreman i napaljen', zaključio je Goran Ivanišević.