PRIJETNJE CRO-COPU!

Gonzaga: Pobjeđujem, ali bez smrtonosnog nokauta!

09.04.2015 u 11:55

Bionic
Reading

Mirko 'Cro Cop' Filipović je krenuo u osvetnički pohod, a prvo će pokušati poravnati račune s Brazilcem Gabrielom Gonzagom koji je hrvatskoj legendi nanio najteži poraz u karijeri. Gabriel će ovog vikenda imati priliku opet high kickom nokautirati Mirka, ali je svjestan da se to neće dogoditi

'Ne mogu ponoviti smrtonosni nokaut s kojim sam nokautirao Mirka', izjavio je Brazilac za MMAJunkie, a prenosi Fightsite.hr.

'Neću pokušati nokautirati ga high kickom, već pobijediti. Ako pobijedim, to može biti na nogama, a može i u parteru. Gdje god završimo, bit ću spreman'.

Osam godina je prošlo od njihovog prvog meča te zbog toga Gonzaga na ovaj meč ne gleda kao na revanš, već kao na novu borbu.

'Borili smo se prije osam godina. Razmislite koliko se sport promijenio od tada. Većina boraca više nije tu. Mnogo smo se promijenili od onda. Ni Mirko ni ja nismo isti kao prije. Ovo će biti drukčija borba te je zbog ne smatram revanšom. Ovo je novi meč'.

Gabriel je nokautirao Cro Copa u Manchesteru u travnju 2007. Taj meč je odredio sljedećeg izazivača tadašnjem prvaku kraljevske kategorije, Randyju Coutureu. Većina ljudi je na tu borbu gledala kao na Mirkovo zagrijavanje za Couturea, ali je Gonzaga imao vlastite planove.

'To je bila savršena borba', izjavio je Brazilac, a prenosi Fightsite.hr.

'Nisam napravio niti jednu pogrešku. Mirko jest i to je skupo platio. Sjećam se da sam bio mlad, sve je bilo novo i pobijedio sam'.

Taj meč je bio prekretnica za oba borca. Nokaut koji je postao jedan od najboljih svih vremena je lansirao Gonzagu među 'velike dečke UFC-a' i osigurao mu napad na naslov prvaka, dok je za Mirka bio kraj njegovih najboljih dana.


'Napao' je uvjeren da će slaviti u revanšu.

'Mirko neće pobijediti. Još uvijek je opasan i dobar borac koji ima snažne udarce. Nokautirao je nekoga u svom posljednjem meču. Moram se pametno boriti kako bih pobijedio'.

Ovaj meč je od velike važnosti za obojicu boraca. Mirko je slavio u svih pet revanša u kojima se borio, dok je Gabriel imao samo jedan revanš do sad i u njemu je poražen.

Gonzaga i dalje želi osvojiti pojas prvaka.

'Definitivno moram pobijediti u ovom dvoboju', rekao je Napao.

'Moram dobro odraditi meč. Neću biti u dobroj situaciji ako ne pobijedim. Ovo je takav sport. Još uvijek želim osvojiti naslov prvaka. Treba mi ova pobjeda kako bih to postigao'.