OSMINA FINALA

Gomis produžio Lyonovu nadu, Chelsea uvjerljiv

22.02.2011 u 22:35

Bionic
Reading

Večeras su se igrale još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Lyon je ugostio madridski Real, a dvoboj na Gerlandu završio je 1:1, dok je Kopenhagen dočekao Chelsea, a gosti su kući otišli s pobjedom 2:0

Nogometaši madridskog Reala srušili su tradiciju nepostizanja pogotka na Gerlandu, ali su i dalje ostali bez pobjede u Lyonu. Naime, dvoboj Lyona i Reala završio je 1:1. Ipak, prema prikazanom, Mourinhova se momčad može s pravom nadati da će u uzvratu za dva tjedna na Santiago Bernabeuu skinuti i prokletstvo osmine finala, koje ih prati već godinama.

Upravo u toj fazi natjecanja Lyon je prošle sezone zaustavio 'kraljevski klub' pa su se na tribinama u Lyonu pojavili i najjači ljudi Reala - Florentino Perez i Zinedine Zidane. A na terenu je ionako svoj posao odlično odradio Jose Mourinho.

U prvom poluvremenu malo se toga imalo za vidjeti. Real je zatvorio prilaze svojim vratima, dok se u napadu nije previše ni trudio pa je Lloris prvu prijetnju imao tek u 29. minuti kada je Di Maria pucao iz daljine. Lyonove prilike u prvom dijelu bile su tek za nijansu opasnije, ali ni Bastos ni Cris nisu uplašili Casillasa.

No zato je Real u samo dvije minute drugog dijela mogao riješiti utakmicu. Međutim, u 49. minuti lopta je nakon slobodnjaka Cristiana Ronalda pogodila vratnicu, a u 50. minuti udarac glave Sergija Ramosa odsjeo je na prečki Lyonova gola. Francuzi su u tom periodu djelovali ošamućeno i bilo je pitanje kada će popustiti pred Realovim pritiskom.

U 65. minuti Jose Mourinho napravio je zamjenu i umjesto anemičnog Togoanca Adebayora, kojeg je naš Dejan Lovren (odigrao cijelu utakmicu, op. a.) u potpunosti zaustavio, uveo je dijete Gerlanda Karima Benzemu. A on se nakon samo 30-ak sekundi upisao u strijelce.

Potom se i domaći trener odlučio na zamjene i također - pogodio. Naime, tek što je ušao Miralem Pjanić izveo je slobodnjak, koji je Cris odbio do slobodnog Gomisa, kojem nije bilo teško s desetak metara matirati Casillasa.

Do kraja utakmice još je Di Maria bio u idealnoj prigodi, ali dvoboj je ipak završio 1:1, ostavivši nadu Lyonu da može proći među osam najboljih.

Uzvrat će se igrati 16. ožujka u Madridu.

LYON - REAL MADRID 1:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Benzema (65), 1:1 Gomis (83)
Sudac: Stark (Njemačka)
Gledatelja: 36.000

LYON: Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho - Kallstrom (Pjanić, 77), Toulalan, Gourcuff, Bastos (Briand, 69) - Gomis, Delgado (Pied, 69)

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ricardo Carvalho, Pepe, Sergio Ramos - Xabi Alonso, Khedira (L. Diarra, 68) - Cristiano Ronaldo, Ozil (Marcelo, 75), Di Maria - Adebayor (Benzema, 64)


U drugoj utakmici večeri londonski Chelsea je zahvaljujući francuskom internacionalcu Nicolasu Anelki stigao do uvjerljive pobjede (2:0) u gostima kod danskog Kopenhagena. Tim rezultatom Chelsea je osigurao plasman u četvrtfinale te će uzvrat na Stamford Bridgeu biti formalnost.

Uzvrat će se igrati u Londonu 16. ožujka.

FC KOPENHAGEN - CHELSEA 0:2 (0:1)

Strijelac: 0:1 Anelka (17), 0:2 Anelka (54)
Sudac: Kuipers (Nizozemska)
Gledatelja: 37.000

FC KOPENHAGEN: Wiland - Wendt (Bengtsson, 75), Zanka Jorgensen, Antonsson, Pospech - Gronkjaer (Zohore, 87), Kvist, Claudemir, Bolanos - Santin (Vingaard, 46), N'Doye

CHELSEA: Čech - Bosingwa, Ivanović, Terry, A. Cole - Ramires, Lampard, Essien - Anelka (Drogba, 73), Torres (Kalou, 90+2), Malouda (Žirkov, 85)