KOJI JE SUPER MARIO?

Gomez se vraća, Matthäus ne bi mijenjao Mandžu

15.11.2012 u 11:06

Bionic
Reading

Nekadašnji obrambeni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus (51) smatra da će Mario Gomez morati čekati da se vrati u udarnu postavu bavarskoga kluba

Najbolji Bayernov strijelac u prošle dvije sezone ozlijedio je lijevi gležanj još 7. kolovoza, a nakon dugog oporavka, napokon je spreman za povratak. No, u međuvremenu je naš Mario Mandžukić ugrabio mjesto prvog napadača i s osam je golova trenutno najbolji strijelac Bundeslige, a tu je i Peruanac Claudio Pizarro koji je nedavno u Ligi prvaka postigao hat-trick protiv Lillea.

'Gomeza je ozljeda unazadila i drugi su preuzeli njegovo mjesto, tako da sada mora čekati. Trener Jupp Heynckes ga je dobro psihološki pripremio, ali Gomez neće odmah uskočiti u igru. Morat će čekati da dobije jednu ili dvije kratke prilike. Prošle bi se sezone odmah vratio u udarnu postavu, ali situacija se promijenila i to je snaga koju Bayern danas ima,' rekao je Matthäus za Abendzeitung.

'U Bayernu je sada stanje takvo da je svatko zamjenjiv i da mora biti dovoljno dobar da bi igrao u početnih 11. To je tajna uspjeha, nitko se ne može odmarati kao prošle sezone. Gomez je imao tri sjajne sezone u Bayernu, s odličnim prosjekom golova, ali sada to imaju i drugi napadači. Gomezu je prošle sezone konkurencija bio Nils Petersen. A sada? Sva trojica napadača imaju nos za gol i na sličnoj su razini iako su različiti tipovi. Gomez je napadač za šesnaesterac, Mandžukić radi za momčad, a Pizarro nam već godinama pokazuje svoju kvalitetu,' dodao je legendarni Nijemac i zaključio:

'Kad su sva trojica spremna, ne bih mogao ni za jednoga reći da je bolji od ostalih. Trener bi ih mogao rotirati kako bi iznenadio suparnike.'

Mandžukić je posve pokrio Gomezovog izostanak na početku sezone