BRONČANO RAZDOBLJE

Goluža: Nije nam suđeno, a o pravom razlogu neću

24.01.2014 u 23:28

Bionic
Reading

Nakon bolne polufinalne utakmice na Europskom prvenstvu za rukometaše između Danske i Hrvatske 29-27, izbornik Goluža i Zlatko Horvat bili su vidno utučeni, ali i poručili - idemo po broncu

Hrvatski izbornik Slavko Goluža izgubio je i svoj čevtrti veliki polufinale na klupi.

'Taktički smo odigrali jako dobro, imali smo priliku 'prelomiti' utakmicu početkom drugog poluvremena. Ne mogu vjerovati da smo ih vratili u igru kada smo imali igrača više... Danci su se u nastavku razmahali, mi smo se obranom vratili u igru, ali bili smo brzopleti u napadu i nismo uspjeli. Izgleda da su nam bronce suđene. Trebamo se što prije podići i idemo po odličje,' kaže Goluža i 'diže ručnu' na pitanje o sucima.

Domaćini idu dalje, Hrvatska će tražiti utjehu


'Znam koji je razlog zašto više nismo uspjeli stići Dance, ali prije četiri godine sam rekao da na tu temu neću govoriti i ostajem pri svome. Protiv ovakvih Danaca, kojima čestitam na finalu, i energije s tribina nismo mogli. Hvala svima koji su bili uz nas, u dvorani ili u svojim domovima, zbog njih ćemo se podići i ostaviti zadnji atom energije u borbi za broncu,' završava izbornik.

Desno krilo Zlatko Horvat odigrao je još jednu dobru utakmicu. Prije svega uzeo je u zaštitu svog kolegu s pozicije Ivana Čupića.

'Čupić nas je toliko puta razveselio i donio nam pobjede, tako da mu nije za zamjeriti promašeni sedmerac. Danci su bili za nijansu sretniji. Ne bih se htio vaditi na suce, možda jesu malo prevagnuli na njihovu stranu, ali nije to razlog poraza. Imali smo svoje prilike...' rezonira razočarani Horvat.